Tips på studentpresenter 2016

lördagen den 30:e april 2016 kl. 16:06:10 Europe/Stockholm

Letar du också efter en perfekt studentpresent? Studentpresenter kan vara svåra att köpa, då man gärna vill att de ska vara speciella. Studenten är ju ändå ett minne för livet och många sparar sina studentpresenter som minnen för framtiden. Beroende på vem i din närhet som tar studenten så finns lite olika saker att tänka på, men gemensamt för de flesta är att man vill att presenten ska vara personlig, speciell och kunna skänka glädje åt mottagaren under lång tid framöver. Klicka här för att se på våra bästa tips på studentpresenter!


 

Studentpresent till pojkvän


Om din pojkvän ska ta studenten i år, så vill du säkert ge honom den perfekta studentpresenten. Som alla vet kan det ibland vara svårt att köpa studentpresent till en kille utan att presenten blir allt för allmängiltig och lite tråkig. Ett knep för att göra studentpresenten lite roligare är att göra den personlig. Börja med att välja ut en present som du tror att din pojkvän skulle gilla och låt den sedan graveras med en personligt utvald gravyr. Det kan vara hans eget namn, initialer eller någon annan personlig text som påminner om dig. Det går att gravera på många olika material: glas, trä, läder, metall och mycket mer. Det gör att det finns många möjligheter att hitta en present som passar just din kille.Ett par manschettknappar, graverade med hans initialer är en fin present som är användbar länge. Eller varför inte en snygg och stilren fickplunta med hans namn ingraverat för att fira den stora dagen som studenten är för de flesta. Om din pojkvän är intresserad av mode och kläder så kanske ett armband eller ett snyggt halsband med en personlig text ingraverat kan passa bra. Ett par snygga whisky-glas med en personlig text eller hälsning är också en present som kan användas och uppskattas i många år framöver. Vad kan vara bättre än en present som kommer att påminna din pojkvän om dig varje gång han använder den?
 

Studentpresent till flickvän


Tar din flickvän studenten i år? Vill du överraska henne på den stora dagen med den perfekta studentpresenten? Det finns många studentpresenter som passar perfekt till en tjej. Varför inte hylla hennes prestation med ett vackert halsband med hennes namn eller ett fint citat ingraverat? Är din flickvän inredningsintresserad så kanske hon skulle gilla en vacker ljuslykta? Ett par snygga champagneglas är alltid uppskattade, och de blir säkert ännu mer uppskattade med en personligt utvald graverad text. Kanske hennes eget namn, initialer eller något citat från en sångtext som betyder extra mycket för henne? Varje gång hon bär halsbandet kommer hon att påminnas inte bara om den stora dagen om studenten var, utan även om din kärlek. En graverad studentpresent till din flickvän blir både personlig och romantisk. Välj ut en present som passar din flickväns personlighet.För den inredningsintresserade kanske en ljuslykta eller ett fint smyckeskrin, för den modeintresserade ett smycke eller accessoar, för tjejen som vill göra karriär kanske en snygg penna i rostfritt stål eller en användbar och snygg powerbank kan passa bra. Oavsett vem din flickvän är, så finns den perfekta presenten till hennes student. Välj bara ut det som du tycker passar henne bäst och gör hela presenten sedan komplett med en personligt utvald gravyr, så har du garanterat en present som hon inte kommer att få av någon annan och som kommer att påminna henne om dig varje gång hon ser den. Till studenten vill man ge bort en present som är unik och hållbar, för att mottagaren ska kunna ha glädje av den under en lång tid och för att vara ett minne från den stora dag som studenten är. En graverad studentpresent kommer att skänka glädje och vara ett minne i många år efter studentdagen!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på Mors dag-present 2016

fredagen den 29:e april 2016 kl. 14:50:01 Europe/Stockholm

Är det en person i våra liv som vi vill, och bör, hylla lite extra så är det väl våra mammor? Inför mors dag 2016 är vi väl många som funderar på den perfekta presenten till just vår mamma, för att visa hur mycket hon betyder. Här hittar du våra bästa tips på mors dag-presenter!

För att undvika ännu en trist present som hamnar längst ner i byrålådan, så kan en personlig, graverad present bli den bästa mors dag-presenten. En graverad present är så personlig att mottagaren ofta vill behålla den länge. Helst vi väl också att mammas present passar just hennes stil och intressen? En fin present som passar just din mamma graverad med henens namn eller något annat personligt, blir ett minne som hon kan behålla under lång tid. Den perfekta presenten till mamma som aldrig unnar sig själv något. Välj ut något som passar mamma och sätt pricken över i:et med en gravyr med hennes namn, ett vackert citat eller något annat som kommer från hjärtat.
 

Vad ska jag köpa till mamma?
 
En graverad mors dags-present blir alltid en uppskattad present, och det finns mycket att välja på som kan graveras med en personlig text. Välj ut ett vackert vinglas, ett halsband eller ett smyckeskrin som du tror att mamma skulle gilla och gör det sedan ännu mer personligt med en gravyr du själv funderat ut. Ett set med vinglas med din mammas initialer eller ett halsband med barnens namn blir den perfekta presenten till mamma. Med en graverad present kommer mamma att påminnas om att hon är uppskattad och älskad varje gång hon använder presenten. På så sätt blir det en mors dags-present som skänker glädje i många år.
 

Tips på presenter till mamma
 
Det finns många saker som kan graveras och på så sätt göras ännu vackrare. Utgå från vad just din mamma gillar, har för stil eller är intresserad av, och komplettera sedan detta med en noga utvald gravyr. Enkelt och uppskattat! Du kan välja att gravera mobilfodral, pennor, tändare, halsband, smyckeskrin, vinglas och mycket mer. Tycker din mamma om smycken och accessoarer så kanske ett halsband eller ett fint armband med sina egna eller dina initialer skulle vara uppskattat? Det finns flera olika stilar att välja mellan, för att passa mammor med olika smak och stil. Är hon intresserad av matlagning, så kanske en kockkniv, en köttyxa eller en champagnesabel kan vara bra presenter. För den inredningsintresserade mamman kan du väja ljuslyktor i olika modeller och färger. Glas är ett vackert material att gravera på och det finns många olika typer av glas som är fina att gravera.

Gillar mamma whisky? Gravera henens initialer på ett par snygga whiskey-glas. Är hon mer av en champagne-älskare kanske? Ett par snygga champagneglas med personligt utvald gravyr blir en uppskattad present som verkligen går att använda och ha glädje av i många olika sammanhang. Det går även bra att gravera på trä och läder, vilket gör möjligheterna ännu större. Ett snyggt iPhonefodral i läder med en personlig gravyr blir verkligen en present som kommer att användas och uppskattas. Varför inte välja en present som piffar upp arbetet för mamma? Gravera en snygg penna eller ett USB-minne, och mammas arbetsdag på kontoret blir genast lite roligare då hon påminns om hur älskad hon är av sin familj. Välj ut en present som verkligen passar din mamma och piffa till den med en gravyr av en text eller något annat som betyder något speciellt, och du har en present som mamma verkligen kommer att uppskatta och älska under lång tid framöver. Aldrig mer en tråkig krukväxt eller en intetsägande present som skulle passa vem som helst: välj ut något personligt till just din mamma!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Alla hjärtans dag-present till pojkvän

måndagen den 1:e februari 2016 kl. 11:01:06 Europe/Stockholm

På Alla hjärtans dag vill väl de allra flesta av oss ge bort något som både är personligt och unikt och som vi vet dessutom blir uppskattat av mottagaren. Det är dock inte alltid det lättaste att hitta en present som uppfyller alla dessa kriterier. Du som har en pojkvän vet hur svårt det kan vara. Men vi hjälper dig här att hitta en perfekt alla hjärtans dag-present till pojkvän!

Till Alla hjärtans dag 2016 kan du ge bort en present som är både personlig, användbar, helt unik och som kommer att bli ett minne för livet: en personligt graverad present. Genom att välja en personlig gravyr på exempelvis ett armband, ett par manschettknappar eller en klocklåda så får du en present som inte bara kommer att bli uppskattad för sin användbarhet och sin kvalitet, den blir också helt unik och personlig då du alldeles själv väljer texten som ska graveras.Varför inte låta gravera in din pojkväns namn eller initialer på ett halsband eller på en sedelklämma? Eller varför inte en kärlekshälsning eller någon annan personlig text som betyder något alldeles speciellt för bara er två? Är din pojkvän en hängiven snusare så kan en snusdosa med en unik text ingraverad bli en perfekt present och vem har inte användning för en klassisk och stilren tändare? Pryd den sedan med ditt namn, så kommer din pojkvän att tänka på dig varje gång han använder den.
 

En graverad present blir ett minne att vårda


Genom att låta gravera en speciell present till din älskade pojkvän, så har du garanterat en present som kommer att uppskattas och vårdas ömt. Ingen annan kommer att ha en exakt likadan vinlåda eller cigarett-etui som den din pojkvän fått på alla hjärtans dag. Helt unik och helt garanterat mycket uppskattad.
 

Hur hittar jag den perfekta presenten till min pojkvän?


Så hur hittar man då den fullständigt perfekta presenten till sin bättre hälft? Fundera först över vad just din pojkvän gillar. Är han intresserad av vin? Då kanske han skulle uppskatta en vinlåda? Är han en kille som bryr sig om hur hans er ut och klär sig? Då är antagligen ett par snygga manschettknappar en perfekt present till just honom. Är han en jordnära kille, som gillar att ta en varm kopp kaffe i naturen? Då kan du ge honom och snygg och hållbar termos.Har du väldigt svårt att komma på något speciellt som just din pojkvän skulle gilla eller är intresserad av, så finns det en hel del saker som de flesta av oss uppskattar och använder. Du kan ge din respektive en stilfull skoputslåda, en klassiskt snygg plånbok eller ett kortfodral så att han kan förvara sina kontokort och medlemskort med lite stil. När du hittat den perfekta presenten som du tror att just din pojkvän skulle uppskatta, så kan du göra den ännu mer personlig och unik genom att låta gravera den med exempelvis ett namn, initialer, ett speciellt datum eller någon annan personligt betydelsefull text. Kanske finns det en fras ur en sångtext eller en dikt som betyder särskilt mycket för er som par?Låt gravera in den texten så kommer pojkvännen att påminnas om er kärlek varje gång han ser den. På så sätt blir den redan personliga presenten helt unik och kommer garanterat att bli uppskattad. Finns det något bättre än att ge bort en present som mottagaren verkligen blir glad för och kommer att använda, kanske i åratal framöver? Det allra bästa är att han kommer att tänka på dig varje gång han ser eller använder presenten. På så sätt får du en alla hjärtans dag-present som räcker i många år.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personliga examenspresenter

måndagen den 4:e januari 2016 kl. 11:01:06 Europe/Stockholm

I januari är det många utbildningar vid universitet och högskolor som avslutas och dess studenter tar examen. Exempelvis är det många lärare, förskollärare och sjuksköterskor som får sin examen under den allra kallaste tiden på året. En akademisk examen delas ut av statliga universitet eller högskolor, men även privata lärosäten kan efter tillstånd från regeringen få utdela examen. Att ta examen är en av de största dagarna i livet, och detta ska firas ordentligt. Efter flera år av hårda studier på ett magert studielån är studenten äntligen färdig med sin utbildning och ska kasta sig ut i vuxenlivet på riktigt.

Har du någon i din närhet som ska ta examen så vill du nog ge bort en riktigt fin examenspresent. En riktigt bra examenspresent ska vara både personlig, av god kvalitet och påminna om den stora dagen i år framöver. Du vill inte behöva komma med ytterligare en flaska champagne, hur gott det än är, och vem har någonsin blivit glad för ett presentkort? Att hitta den perfekta examenspresenten kan vara lättare sagt än gjort, men det finns några knep att ta till, för att kunna komma med ett paket med ett något mer spännande innehåll än en kokbok eller en anonym klocka.

För det första ska du alltid försöka hitta en present som mottagaren verkligen kommer att uppskatta och sätta värde på. Här kan du till exempel välja en present som har med ett särskilt intresse att göra eller som på något sätt kan kopplas till den utbildning denne just har avslutat. Det kan till exempel passa väldigt bra med en snygg och lite mer exklusiv korthållare, där den som just tagit sin examen kan förvara sina visitkort från sitt framtida arbete och yrkeskontakter? Kanske vet du att mottagaren av presenten bryr sig om sitt utseende och sin stil? Då kanske denne skulle uppskatta en snygg klockförvaring eller en läcker accessoar som exempelvis ett halsband eller ett armband?Det är också en god idé att ge bort något som är lite mer exklusivt än det man vanligen köper till sig själv, exempelvis en champagnesabel eller en vacker whiskeykaraff? Kanske en finare variant av något man använder dagligen, såsom en plånbok eller en exklusiv penna? Detta är saker vi alla använder och har nytta av och som kan vara lite extra roliga att få i en lite mer exklusivt designad variant. Nästa steg är att sätta den där personliga och unika prägeln på presenten. Du kan då gravera in exempelvis ett namn eller ett par initialer på det du valt ut som present.Det går att gravera på många olika material som exempelvis glas, metall och trä. Det finns därför många fantastiska presenter att välja mellan som du dessutom kan göra helt unika och personliga genom en egenvald gravyrtext. Du kan exempelvis ge bort ett par manschettknappar i stilren design, graverade med mottagarens initialer. Eller varför inte vackra whiskey-glas med studentens namn ingraverat, för att fira den så efterlängtade examen? Genom att välja ut en personlig gravyr såsom ett namn, initialer, ett årtal eller varför inte en textrad som bär på en speciell mening för mottagaren kan du göra en bra present fantastisk.

Det är alltid roligare och mer minnesvärt att få en present som är personlig och unik, särskilt på en dag som är så viktig som examensdagen. Ett par champagneglas med presentmottagarens initialer ingraverade passar extra bra att skåla i en dag som denna! Genom att ge bort en personlig och unik present i form av något med en egen utvald text ingraverad, garanterar du att presenten kommer att uppskattas och vårdas som ett kärt minne i många år framöver.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Julklappstips till pappa

torsdagen den 19:e november 2015 kl. 20:55:20 Europe/Stockholm

Har du också en helt fantastisk pappa, väl värd en lika fantastisk julklapp? Har du svårt att komma på vad denna fantastiska julklapp skulle vara? Många tycker att det är svårt att köpa både födelsedagspresenter och julklappar till sina pappor. Kanske verkar det som om de har allting, eller inte behöver eller vill ha något? Är din pappa dessutom av den bestämda uppfattningen att shoppa är det tråkigaste som finns, så har du en man som förmodligen inte kommer att önska sig något speciellt heller. Det betyder dock inte att det inte finns saker som han skulle bli glad av och uppskatta. Då finns det några tips som kan vara värda att ta till sig när du ska köpa julklapp till pappa.

För det första kommer nog din pappa att bli glad för det mesta, så länge julklappen ges bort med omtanke och kärlek. Du kan också utgå ifrån vad just din pappa gillar eller är intresserad av för att försöka få en så bra anpassad julklapp som möjligt. Om din pappa är en man som tänker på hur han ser ut och hur han klär sig så kanske ett smycke eller en accessoar av något slag kan bara en bra present, exempelvis ett armband, en slipsnål, ett par manschettknappar eller liknande för att piffa upp hans garderob.Om din pappa är matintresserad så har han ju alltid användning för en riktigt bra kockkniv, eller varför inte en snygg korkskruv? Tänk på att det alltid är uppskattat med en julklapp som är både användbar, snygg och av bra kvalitet. På så sätt får din pappa användning för julklappen under lång tid framöver. En julklapp där du verkligen tänkt igenom vad just din pappa gillar och som han faktiskt har användning för, är ofta den mest uppskattade julklappen. På så sätt kan du unna din pappa något han behöver och blir glad för, men som han aldrig skulle köpa till sig själv.
 

Julklappstips till pappa


För att julklappen ska bli ännu mer unik och uppskattad, är ett tips att välja en julklapp som kan graveras. En personlig julklapp är alltid mycket roligare än en julklapp som skulle kunna ges till vem som helst. Gravera din pappas initialer på ett par manschettknappar eller hans namn på ett armband eller en fickplunta, så har du en present eller en julklapp som håller i längden och som dessutom är personlig och helt unik. Du kommer garanterat att vara ensam om en så personligt anpassad julklapp vid julklappsutdelningen på julafton.

Om du dessutom lyckas kombinera en unik graverad text med en julklapp som passar just din pappas intressen, så är det enkelt att hitta den perfekta julklappen till far. Kanske skulle din pappa uppskatta ett smycke med sina barns namn ingraverat? Eller kanske whiskyglas prydda av hans egna initialer eller namn? Vad du än väljer att låta gravera in så kan du vara säker på att ingen annan kommer att ha en likadan av det du ger bort till din pappa.

Tycker du att det är svårt att hitta något som talar till din pappas särskilda intressen så uppskattar alla en vacker penna eller en snygg plånbok, det är ju något som vi alla använder. Även denna typ av julklappar kan graveras för att göra dem lite extra personliga. En julklapp med en personligt utvald gravyr gör verkligen det där lilla extra för att göra den till en unik, personlig och alltid lika uppskattad present. Din pappa kommer att känna att du tänkt just på honom, och det är väl precis det vi vill uppnå när vi ger bort julklappar? En mer personlig julklapp är roligare att både få och att ge bort.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Julklapp till pojkvännen

måndagen den 16:e november 2015 kl. 20:55:20 Europe/Stockholm

Är det någon julklapp man alltid funderar lite extra på så är det väl den till pojk- eller flickvännen? Man vill ju gärna ge bort något som kommer från hjärtat och någonting som mottagaren faktiskt vill ha och kommer att behålla under en lång tid framöver. Julklappen ska gärna också vara personlig och passa den person som ska få den och hens intressen och smak. Det kan också vara svårt att ge presenter till en kille eller man, även om detta säkert också är sant för en hel del tjejer och kvinnor. Klicka här för att se våra bästa julklappstips till pojkvän.

Många kanske inte tycker så mycket om att shoppa själva och unnar sig sällan eller aldrig något. Så mycket större anledning att unna din pojkvän något som är fint och som han tycker om. Oavsett vad din pojkvän tycker om så finns det ett enkelt trick för att göra julklappen ännu mer personlig: gravyr. Köp en julklapp som går att gravera, så har du en personlig julklapp som går att anpassa efter precis din pojkväns smak. En personlig, graverad julklapp är så mycket roligare att både få och ge än julklappar som skulle kunna passa vem som helst.
 

Vad köper jag i julklapp till honom?


En graverad julklapp blir alltid en uppskattad present, och eftersom det går att gravera på flera olika material, så finns det en uppsjö julklappar till pojkvännen som kan graveras med en personlig hälsning, initialer eller ett namn.På så sätt kan du piffa upp en redan fin present som ett smycke eller något annat med en personlig graverad text och din pojkvän kommer att påminnas om dig varje gång han använder sin julklapp. Välj något som talar till just hans intressen och det han tycker om och välj sedan en text att gravera, så har du snabbt den perfekta presenten, enkelt och mycket uppskattat!
 

Julklappstips till pojkvännen


Så, vad kan man då köpa till sin pojkvän i julklapp? Om du vill köpa en julklapp till pojkvän som ska graveras med något personligt, så finns det möjligheter, alltifrån smycken och manschettknappar till whiskyglas, snusdosor, tändare, sedelklämmor, mobilfodral och pennor, alla i stilren och snygg design.

Vad du väljer att ge din pojkvän beror i första hand på hans tycke och smak. Är han en kille som bryr sig om hur han ser ut så kanske ett par graverade manschettknappar är den perfekta klappen? Är han en jordnära man som gärna är ute i naturen kanske en termos eller en tändare med en personlig gravyr kan passa? För den som tycker om att laga mat är en kockkniv i hög kvalitet och med de egna initialerna graverade en rolig present.

Om din kille gillar cigarrer och behöver en snygg humidor eller kanske är klocksamlare och skulle uppskatta en snygg klockförvaring, så kan det vara bra att veta att det även går utmärkt att gravera snyggt i både trä och glas. Möjligheterna är oändliga, och det finns många typer av snygga och uppskattade julklappar som går att göra unika och personliga genom att lägga till en graverad text.

Vad du väljer att låta gravera är helt upp till dig: kanske din pojkväns initialer, hans namn eller någon personlig text som betyder mycket för just er två? Du kanske till och med vill låta gravera ditt eget namn på ett smycke eller något annat som din pojkvän kommer att använda varje dag? Vad du än väljer att gravera så är en personlig hälsning från sin älskade är något som lyfter en redan personlig present till en helt annan nivå. En graverad present som är särskilt utvald för just din pojkvän kommer att bli ett uppskattat minne i många år framåt.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personligt graverade julklappar

tisdagen den 10:e november 2015 kl. 14:57:38 Europe/Stockholm

Varje år ställer vi oss frågan: vad är egentligen den perfekta julklappen? Svaret är lika självklart och komplicerat som frågan, och det beror så klart vem som ska få klappen i fråga. Tillhör du också dem som är ute i sista minuten därför att du in i det längsta skjutit fram julhandlandet på grund av bristande inspiration? Tycker du att det är svårt att komma på julklappar som verkligen gläder mottagaren? Allt för ofta skjuter vi upp inköpen av julklappar, bara för i slutändan stressa och köpa något tråkigt och opersonligt eftersom vi saknat både inspiration och tid att komma på något riktigt bra.

Alla vill ge bort personliga julklappar, men hur gör man egentligen det? Idag köper många sina julklappar på nätet, en trend som haft en explosionsartad utveckling de senaste åren, och det ger också nya möjligheter att hitta den perfekta klappen.

Idag finns det knappt någonting du inte kan köpa online, det gäller såväl julklappar som andra presenter. Att köpa julklappar online är ett utmärkt sätt att skaffa sig en bra överblick och jämföra olika varor med varandra innan du handlar. Detta kan göra att du sparar både pengar och dyrbar tid, som det ju så ofta är så ont om i juletider. Det är också oftast enklare att i lugn och ro tänka igenom sina inköp utan att behöva trängas med hundratals andra julshoppare. På nätet kan du, hemifrån eller var du nu befinner dig, jämföra olika julklappar med varandra för att verkligen hitta den där perfekta klappen till mamma, pappa eller mormor.
 

Julklappstips för personliga julklappar


För att hitta den där verkligt personliga julklappen som inte bara hamnar i en anonym hög bland andra opersonliga julklappar, så gäller det att du känner mottagaren. Vad tycker han/hon om? Har han/hon några speciella intressen eller hobbys? Finns det något sådant är det mycket enklare att lyckas ge bort en julklapp som signalerar att det verkligen finns en tanke bakom den. En personlig julklapp är också betydligt roligare att få än något som skulle kunna ges bort till vem som helst.

Ett utmärkt sätt att göra julklappen ännu mer personlig är att låta gravera den med namn eller någon personlig hälsning. Ge gärna bort ett smycke till mamma eller flickvännen med en hälsning som visar hur mycket du älskar henne. Det kommer garanterat att bli en uppskattad present. Det finns även en mängd andra saker som kan graveras och på det sättet göras mycket mer personliga, exempelvis glas, karaffer, ljuslyktor, mobilfodral, knivar, pennor och mycket mera. Det går lätt att hitta en julklapp som passar och som dessutom kan graveras.Du kan låta gravera både glas, trä, metall och läder, vilket gör möjligheterna till en personlig present eller julklapp nästintill oändliga. Det finns julklappar som kan graveras i de flesta prisklasser och som passar de flesta intressen. Med en gravering blir presenten med ens mycket mer personlig, och du kan visa att du verkligen tänkt på mottagaren när du valt ut julklappen.
 

Den perfekta företagsjulklappen


Den perfekta julklappen till företagets julfest, finns den? Ska du ge julklappar till dina anställda eller kollegor, så har du nog redan stött på det vanliga problemet med detta: Hur hittar man en julklapp som passar alla och som ändå är personlig och rolig? Även här kan du med fördel ge bort en graverad julklapp, och på så sätt visa din omtanke.

Välj en julklapp som de flesta använder eller uppskattar och lägg till din egen personliga hälsning i form av en gravyr, så har du den perfekta julklappen till företagets anställda eller kunder. Passa på att tacka din personal för året som gått! En graverad julklapp blir uppskattad och ihågkommen under många år framöver. Våra bästa julklappstips hittar du här!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Vinnare fototävling oktober 2015

onsdagen den 21:e oktober 2015 kl. 10:40:12 Europe/Stockholm

Vi har fått massor av fina bidrag i vår fototävling, så det var inte lätt att utse en vinnare. Men till slut så kom vi ändå överens om att Alexanders fina och stilrena bild på champagnesabeln Fox Sciabola var vår favorit, grattis! Ett presentkort på 1000 kr mailas till dig!

Vinnarbilden:Missade du vår fototävling? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar nästa tävling och våra senaste produktnyheter och erbjudanden! Scrolla längst ner på sidan så hittar du formuläret för att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på fars dag-present 2015

torsdagen den 15:e oktober 2015 kl. 21:55:20 Europe/Stockholm

Ända sedan 1930-talet har man i Sverige firat Fars dag, en tradition som började så sent som 1910 i USA, där Sonora Smart Dodd ville fira sin far William Smart som ensam hade tagit hand om sex barn. Dagen spreds till hela USA, och så småningom även till andra länder. Från början firades Fars dag i Sverige i juni, men högtiden flyttades sedan till den andra söndagen i november, då den fortfarande firas, inte bara i Sverige utan även i de andra nordiska länderna.

Även i andra delar av världen firar fars dag på varierande datum. I Sverige är det vanligt att man på något sätt uppvaktar sin pappa med frukost på sängen och presenter. I många familjer väljer man att spendera dagen tillsammans och hitta på något roligt för hela familjen, eller kanske något som pappa tycker om att göra. Kanske går man ut och äter tillsammans eller lagar en riktigt god middag hemma.

Precis som på mors dag vill man också ofta på fars dag ge bort en present som är personlig och som pappa garanterat tycker om. Trots detta får ungefär varannan far en opersonlig slips i present. 2015 infaller Fars dag söndagen den 8 november, och vad passar väl bättre i det trista höstmörkret än att pigga upp och visa sin uppskattning för pappa med en genomtänkt present?
 

Vad ska man ge till far?


Vad ska man då ge till far på hans alldeles egna dag? En slips känns kanske för opersonlig och tråkig, och ibland vill man kanske fira sin pappa med mer än bara ett kort och en blomma. Vad är en perfekt fars dag-present?

Alla pappor är ju som bekant olika, så det är viktigt att du hittar en present som säger något om just din pappa och vad han tycker om, för att visa att du uppskattar honom precis som han är. En lösning för att kunna ge bort en mer personlig present är så att ge bort något användbart graverat med pappas namn, initialer eller en personlig hälsning eller text. Varför inte ett par manschettknappar med pappas initialer? En uppskattad present som är användbar lång tid framöver. Är pappa en riktig whiskyälskare? Då kanske ett par whiskyglas eller en whiskykaraff med en personlig gravyr är den perfekta presenten?Om pappa snusar, är en snusdosa med hans namn graverat en rolig present. Det finns många presenter som kan göras lite mer speciella och betydligt mycket roligare och mer uppskattade med hjälp av en personlig gravyr. Beroende på vad just din pappa uppskattar och är intresserad av, så är det lätt att finna det perfekta fars dag-presenten för honom. Gör den sedan helt personlig med hjälp av en graverad hälsning, initialer eller namn, så har du en present som kommer att bli uppskattad och ihågkommen under lång tid framöver. Kanske skulle just din älskade pappa uppskatta en personlig fickplunta eller ett snyggt och stilrent armband med sina initialer på?

Är han en vinälskare så kanske en personligt graverad korkskruv kan falla honom i smaken? Tycker pappa om att gå i skogen eller fiska eller bara fika och ta det lugnt i trädgården? Då är en personligt graverad termos en riktigt kul present. Det finns många användbara och vackra ting som med gravyr blir en personlig och älskad present till pappa. Välj mellan korthållare, cigarettändare, cigarettetuier, kockknivar, pennor, sedelklämmor, termosar och mycket mer.Det är enkelt att hitta den perfekta och mest användbara presenten till just din pappa på fars dag. Genom att gravera in en hälsning eller något annat, så blir presenten dessutom både unik och personlig och blir ett minne att spara under många år framåt. Klicka här för att se våra bästa presenttips till fars dag. Uppvakta din pappa ordentligt på fars dag med en personlig present!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Klockor & klockförvaring

onsdagen den 7:e oktober 2015 kl. 15:26:58 Europe/Stockholm

Klockan har idag blivit så mycket mer än bara ett verktyg för att hålla koll på tiden och ibland också datum och år. Klockan har blivit en viktig accessoar i mångas garderober och ett smycke som kan varieras i det oändliga. Fler och fler har mer än bara en klocka som de gärna matchar med sin övriga stil just för dagen. Det finns även en hel uppsjö forum och sajter på nätet där entusiaster kan diskutera märken, modeller och typer av armbandsur. En del klockälskare är intresserade av de tekniska aspekterna av urverket, medan andra är mer modeintresserade och går på estetik och yta. Det anordnas auktioner helt dedikerade åt klockor, och allt fler auktionshus har experter som enbart värderar klockor.

En klocka från något av de mer exklusiva och tidlösa märkena kan ses som en investering, och en kvalitetsklocka kan kanske uppfattas som dyr, men kommer att behålla eller öka i värde under åratal framöver. Många är speciellt intresserade av klockans historia, särskilt om den på något sätt är unik eller ovanlig. Precis som frimärkssamlarens hjärta slår ett extra slag när den ser ett feltryckt och ovanligt frimärke, finns det klockor som har speciella kännetecken som gör dem extra unika och eftertraktade. Det finns också en uppsjö märken, som alla har sina egna fans bland entusiasterna. Vare sig du föredrar Rolex, Breitling, Omega eller Swatch, eller är helt ointresserad av klockans märke, så finns det idag armbandsur som passar de flesta stilar och humör.

Många har flera klockor att byta mellan, beroende på humör för dagen och vilken stil man är ute efter. Kanske en elegantare klocka när du ska klä upp dig i kostym och en sportigare, mer tålig och robust klocka till vardags? Vilken klocka du väljer är bara upp till dig själv och hur du känner dig för dagen.
 

Att förvara sina klockor snyggt och praktiskt


För den som har ett intresse av klockor, och kanske också investerat en del pengar i sin klocksamling, är det viktigt att inte bara slänga ner klockan i en byrålåda de dagar den inte används. Eftersom du ju bara kan bära en klocka åt gången, kan det vara roligare och framförallt praktiskt att förvara sina klockor snyggt, och kanske också visa upp dem även när du inte använder dem. Det finns många lösningar för den som gärna vill förvara sina klockor snyggt när de inte bärs.

Har du flera klockor, och vill förvara dessa snyggt och exklusivt väljer du exempelvis denna klocklåda från Jacob Jones, som rymmer 5 klockor. Ska du ge bort den i present till någon som är klocksamlare, så kan du låta gravera namn eller en personlig dedikation i lädret. Tillverkad av äkta läder blir denna klockförvaring även en snygg inredningsdetalj som verkligen pryder sin plats på byrån.Vill du förvara dina klockor tillsammans med andra accessoarer och smycken, som manschettknappar, armband och andra smycken, så väljer du istället den här klockförvaringen. Här ryms en klocka, 9 par manschettknappar och andra smycken som du vill vara extra rädd om. Den är tillverkad av snyggt läder och kan graveras för att göra den ännu mer personlig.Vill du istället visa upp klockorna även när du inte använder dem, väljer du en klocklåda eller en klockförvaring med lock av glas. Denna stilrena klocklåda från Stackers i glas och läderimitation rymmer 6 eller 15 klockor. Locket av glas kan också graveras med ditt namn eller något annat för att göra din klockförvaring unik. En snygg och stilren klockförvaring som kan göras ännu mer personlig med dina initialer ingraverade på locket.Se vårt fullständiga utbud här: klockförvaring

Posted in Blogg By Carl-Johan

Whisky - Livets vatten

torsdagen den 1:e oktober 2015 kl. 16:00:38 Europe/Stockholm

När du tänker på Skottland, så tänker du nog på whisky och tvärtom. Skottland är verkligen världens ledande whisky-nation och många är de whiskyfantaster som vallfärdar till den lilla delen av Storbritannien för att besöka olika destillerier och gå på whisky-provsmakningar. För att få kalla sig skotsk whisky måste den nå upp till en rad krav, som exempelvis vart den tillverkats, hur stora ekfaten är som den lagrats i, vilka tillsatser man använt och hur hög alkoholhalten är.


De skotska whiskyregionerna


Whisky är starkt förknippat med den skotska kulturen, och bär på en rad traditioner. Precis som vindistrikt i Frankrike finns i Skottland flera olika regioner, med olika typer av whisky med olika kännetecken. I de norra högländerna ligger Speyside, ett område där de flesta maltwhisky-destillerier ligger. Här tillverkas ungefär 70 % av världens maltwhisky, mycket beroende på den rika tillgång till vatten som både ingrediens och transportled som floderna i området bidrar med. I området Cambeltown låg för länge sedan många destillerier. Idag har området mist sin ställning som en av whiskyns huvudstäder, men fortfarande finns en handfull destillerier kvar. I Highlands finns en mängd destillerier, och här skiftar karaktären på whisky mycket, beroende på distriktets geografiska yta. I Lowlands finns inte heller längre så många destillerier kvar, men här är whiskyn typisk med sin milda karaktär. På ön Islay tillverkas ofta riktigt rökig maltwhisky, som får sin smak av torven man använder.


Grainwhisky, maltwhisky eller blended?


I huvudsak kan man säga att skotsk whisky kan delas in i grainwhisky, maltwhisky och blended whisky. Grainwhiskyn tillverkas av spannmål som till exempel vete, medan maltwhiskyn görs av malt som kommer från korn. Blended whisky är helt enkelt en blandning av dessa. Whisky är också en uppskattad ingrediens i många drinkar och cocktails, exempelvis whisky sour med whisky, limejuice och sockerlag eller den klassiska cocktailen Old fashioned med smak av Angostura och apelsin.


Hur dricker man whisky?


Hur man dricker sin whisky är mycket beroende på vilken typ av whisky man gillar, men vanligen dricks den som den är eller spädd med bara en gnutta vatten. Att dricka whisky med is är kanske inte det vanligaste hos de riktiga konnässörerna. Om du spär ut whiskyn med några droppar vatten kommer du att upptäcka att du känner helt andra smaker i whiskyn, och kan vara ett sätt för dig som vill lära dig mer om whisky att lära dig att urskilja de olika smakerna. För att whisky riktigt ska komma till sin rätt, bör den serveras rumstempererad. Det betyder att den går alldeles utmärkt att ha framme, och då gärna i en dekorativ whiskykaraff.Det finns många snygga karaffer på marknaden, som verkligen låter whiskyns vackra bärnstensfärg komma till sin rätt. Vi har många snygga modeller av whiskykaraffer som kommer med eller utan glas som kommer värma gott i höstmörkret. Välj att gravera mottagarens namn på stoppern och på glasen, för en verkligt personlig och uppskattad present.

En annan uppskattad present är whiskyglas som även de kan prydas med en personlig gravyr. Vill du skämma bort en riktig whiskykonnässör, väljer du det officiella whiskyglaset från Glencairn. Utformat för att riktigt kunna uppfatta och uppskatta doft och smak på whiskyn, ett perfekt whiskyglas med gravyr.Gravera dessa med en personlig hälsning, och du har en present som är både personlig och uppskattad. En graverad karaff eller graverade glas är den perfekta presenten till whiskyälskaren, och är både vacker, unik, användbar och personlig. Ge bort en present som värmer i höstmörkret!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Kampanj - Mini Smart Charger på köpet

måndagen den 6:e juli 2015 kl. 05:11:56 Europe/Stockholm

En Powerbank med gravyr är en perfekt present till din kompis med smartphone som alltid klagar på att bateriet håller på att ta slut. Perfekt inför semestern också när du inte vet när du kan ladda nästa gång!

Just nu får du en Mini Smart Charger med gravyr på köpet när du handlar för 500 kr eller mer! Du väljer själv om du vill ha den silverfärgade eller svarta modellen. OBS! Gäller endast 6-7 juli 2015!

Gör enligt följande för att utnyttja erbjudandet:

Lägg till produkter för 500 kr eller mer i varukorgen. Gå sedan in på Mini Smart Charger Silver eller Mini Smart Charger Black och välj din gravyrtext och lägg den sedan i varukorgen. När du sen går vidare till kassan så dras priset för Mini Smart Chargern av.

Värde från 295 kr. Missa inte detta tidsbegränsade erbjudande, slå till redan idag!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Somriga ölglas med gravyr

måndagen den 1:e juni 2015 kl. 17:21:37 Europe/Stockholm

Nu är äntligen sommaren här och det är dags att bjuda vännerna på grillfest och att tillbringa lite sköna kvällar i trädgården och på balkongen. När sommarvärmen slår till vill man ha något kallt att dricka och vad smakar då bättre än en kall öl som får hela glaset att imma? Det finns många goda sommardrycker att välja på och öl kan man verkligen klassa som en klassisk sommardryck som fördelaktigt nog passar till det mesta. Duka upp till en trevlig grillbuffé och servera den kalla ölen i snygga ölglas. Många gånger äter och dricker vi också med ögat och det ser alltid trevligare ut om man anstränger sig lite med att duka snyggt och serverar drickan i trevliga glas. Hur ser det ut med ölglas hemma hos dig? Är det dags för några nya inköp av snyggt designade glas? Köp ölglas med gravyr på nätet redan idag!
 

Gravyr höjer glaset


Fixa snygga ölglas och beställ med gravyr. Nu kan du bjuda dina vänner på isande kall öl i festliga glas med snygg gravyr. Ölglas med gravyr är dessutom den perfekta presenten till vänner som gillar öl och framförallt snygga glas. Överraska bästa kompisen med snygga ölglas och gravera in en fras, ett viktigt datum eller kompisens namn. Ölglas med gravyr kan ses som en extra speciell present som passar lika bra att ge bort till någon som ”nollar” som till vilken födelsedagsgris som helst. Ölglas finns i en mängd olika utformningar och storlekar och många gånger är det roligast att köpa flera. Ett halvt eller ett helt dussin snygga ölglas kommer definitivt inte att stå och damma på hyllorna när sommarkvällarna är ljumma och grillen går varm.


Ölglas Tulpan Spiegelau Beer Tulip

Glas med klassiska former


Idag finns det en rad olika design på ölglas. Några av de absolut vanligaste modellerna på ölglas är kupor och höga smala glas. Välj bland snyggt designade glas från bland annat tyska, franska och finska tillverkare som alla erbjuder ett snyggt och trendigt sortiment av ölglas som passar för gravyr. Vill du köpa ett mindre antal än ett halvt eller ett helt dussin kan du förslagsvis välja ett tvåpack. Ölglas med gravyr passar jättebra som present till en omtyckt tränare eller lärare och som avtackningspresent till medarbete på jobbet och alldeles perfekt som en bröllopspresent.
 

Belöna dig själv med en öl


Låt sommarkvällarna på balkongen och altanen bli något att längta efter. Förbered med lite kalla ölsorter i kylen och gott tilltugg. Fördelen med öl är att du kan dricka den precis som den är utan att behöva sätta fram tilltugg. Efter en lång dag på stranden eller när du avslutat dagens trädgårdsarbete eller blivit klar med altanbygget så smakar en öl fantastiskt gott och är ibland den bästa belöningen. Vill du ha lite tilltugg under parasollen när du sitter med ditt ölglas i handen är det bra att öppna en påse nötter eller hälla upp lite chips. Fortsätt gärna med öl som genomgående dryck under middagen och för dig som gillar att prova nya smaker finns det en uppsjö av goda ölsorter att upptäcka. Upptäck gärna dina nya favoritsorter av öl i snygga glas med gravyr. Satsa på personliga inskriptioner som betyder något särskilt för dig eller för vännerna som du ger glasen till. Många trivs med att dricka en öl framför tv:n och samtidigt titta på favoritlaget i fotboll. Fixa en skön TV-kväll och duka fram några kalla öl som du dricker ur ölglas som är graverade med namnet på favoritklubben. Ett bättre sätt att visa sin support på finns i princip inte!


 

Snabb leverans utan extra kostnad


Beställ dina snygga ölglas direkt online som skickas hem till dig med snabb leverans. Upptäck fördelarna med att handla online. Med några enkla knapptryck är dina nya ölglas på väg hem till dig med fri frakt. Gör sommaren till ett bestående minne med sköna utekvällar i glada vänners lag och bjud på god öl i snygga ölglas.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på Morgongåva till bröllop

måndagen den 1:e juni 2015 kl. 17:07:46 Europe/Stockholm

En morgongåva är en alldeles speciell gåva som nygifta makar ger till varandra första morgonen som nygifta. Morgongåva bröllop är en gåva och tradition som funnits under många år men från att ha varit pengar, husdjur, bostad eller liknande har den ändrat karaktär till att idag omfatta smycken och minnessaker. Förr i tiden gavs morgongåvorna endast till den nyblivna hustrun men även detta har ändrats och idag är det vanligt att båda ger varandra en present första morgonen som gifta. Utbudet av morgongåvor är väldigt stort men för att gåvan ska kännas som ett minne är det vanligt att ge en bestående present som till exempel ett smycke, vackra glas, en klocka eller någonting annat.
 

En perfekt morgongåva till henne


Det är ingen hemlighet att kvinnor älskar smycken och det är inte heller en slump att det finns en engelsk låttext med strofen ”diamanter är en flickas bästa vän”. Ett vackert halsband bestående av diamanter på en kedja av guld ligger vackert i halsgropen och kan också matcha vigselringen. Du kan välja morgongåva ur samma eller en liknande kollektion som förlovnings– och vigselringen vilket är fantastiskt snyggt och stilrent. Det går även bra att välja något som inte alls är i samma stil som ringarna. Ett stelt armband i silver eller ett löst sittande armband i guld med diamantinfattning, örhängen av äkta sötvattenpärlor eller diamanter, en stilren klocka, vackra halsband i silver, guld eller vitguld är alla uppskattade morgongåvor och ett fantastiskt minne från en alldeles speciell dag. Förgyll presenten med en vacker inpackning eller varför inte låta morgongåvan ligga i ett smyckeskrin? Det finns otaliga smyckeskrin att välja på som med sin design och sitt utförande passar utmärkt att stå framme på en byrå eller ett nattduksbord. Gör morgongåvan extra speciell och beställ en inskription i smycket eller på klockan. En inskription med bröllopsdatum, initialer eller väl valda kärleksord kommer att göra morgongåvan extra speciell och visar att den endast tillhör bäraren. En vacker alliansring är också en perfekt morgongåva och finns i en rad olika sorters utföranden vilket gör att den antingen kan matcha vigselringarna eller helt bryta av från dem med en annan design. Alliansringen bär kvinnan oftast på samma hand som förlovnings- och vigselringen och det går att välja på halvallians och hela alliansringar i olika utföranden av guld, silver, vitgult och val av stenar som oftast sitter i en tät rad. Låt morgongåvan för din fru bli ett alldeles speciellt minne som hon kan bära med sig varje dag.


 

En perfekt morgongåva till honom


Morgongåva till honom är ett relativt nytt fenomen och här finns det ett stort utbud av fina minnessaker att ge till sin nyblivne make. Manschettknappar är en klassisk morgongåva och en alldeles utmärkt morgongåva. Välj bland stilrena och klassiska utföranden i guld, silver och vitguld eller varför inte satsa på specialdesignade manschettknappar som sticker ut lite? Manschettknapparna kan bli ännu mer personliga om du väljer att göra en inskription med makens initialer eller bröllopsdatumet. Om maken inte använder sig av manschettknappar kan du istället välja snygga whiskyglas med matchande karaff, högfotade champagneglas med tillhörande champagnesabel, ett armband, en klackring eller en klocka med tillhörande klocklåda. Klockor är populära presenter för morgongåvor och om ni inte vill göra en hemlighet av morgongåvorna till varandra kan ni köpa likadana klockor som ytterligare ger er ett tecken på att ni är man och hustru.


 

Ett bestående minne för båda


Det finns många händelser i livet som ger oss bestående vackra minnen och bröllopsdagen är en av livets viktigaste händelser som verkligen förtjänar en vacker morgongåva som varje dag kan påminna båda makarna om deras speciella dag när de ingick äktenskap.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personliga bröllopspresenter

tisdagen den 19:e maj 2015 kl. 11:10:42 Europe/Stockholm

Många par väljer att gifta sig under sommarmånaderna, vilket inte är ett dugg konstigt. Sverige är förvisso vackert året om, men frågan är om inte vårt avlånga land är som allra fagrast under just sommaren, när vädret är som varmast, nätterna som ljusast och naturen står i blom. Dessutom är det ju också väldigt praktiskt att gifta sig på sommaren, då de flesta av ens nära och kära är lediga då och därmed lättare kan komma loss.Något som ibland uppfattas som lite problematiskt av en del bröllopsgäster, är det här med bröllopspresenten. Att komma tomhänt till ett bröllop är inte socialt accepterat, så långt är nog de flesta överens, men sen då? Hur mycket får en gåva egentligen kosta innan den blir för prålig och fäller skugga över de andra gästerna presenter? Eller omvänt: finns det något minimibelopp man helst inte bör lägga sig under, om man vill eller måste satsa på ett budgetalternativ? Vilka typer av bröllopspresenter bör man egentligen ge – skall man tänka praktiskt, snyggt eller nöjsamt när man väljer gåva?

Svaren på dessa frågor varierar såklart från person till person, men de allra flesta är nog överens om att det är tanken som räknas, och att det är viktigare att gåvan är personlig och väljs med omsorg, snarare än huruvida det rör sig om en present inom ett särskilt prisspann. Samma sak gäller funktionalitet. Ingen brud eller brudgum skulle väl tacka nej till en väldigt praktisk gåva, samtidigt som presenter som valts för att de "bara" är vackra också kommer uppskattas. Viktigast är som sagt att det rör sig om något som valts med omtanke. Köp bröllopspresent redan idag!
 

Graverade presenter – personligt och elegant


Graverade gåvor är garanterat personliga, eftersom de är helt unika och kanske pryds med en text som syftar specifikt på en enskild person. Eller ett nygift par. Vi på Get Personal säljer exempelvis en rad olika sorters champagneglas i varierande design och prisklasser, och just champagneglas är ju som vi alla vet klassiska gåvor för lite mer speciella tillfällen. Inte nog med att glasen alltså är givna succéer på egen hand – låter du gravera in de nygiftas (från och med bröllopet) gemensamma efternamn får du till den där personliga, omsorgsfulla känslan som är så viktig i dessa sammanhang.Vill du dessutom passa på att göra bröllopsfesten ännu lite festligare bör du kombinera glasen med en graverad champagnesabel. Vi har ett flertal olika modeller i vårt sortiment, som antingen levereras i eleganta presentskrin eller tillsammans med dekorativa ställ. Vi törs nästan lova att sabreringen av bröllopschampagnen blir ett minnesvärt festmoment som gästerna bär med sig under lång tid framöver.

En annan bra present, som man dock inte ser så ofta i just bröllopssammanhang (liten risk för dubbletter, med andra ord), är ljuslyktor. Även om sommaren är den ljusa och varma årstiden, blir det trots allt mörkt framåt småtimmarna (och bröllopsfiranden har ju en tendens att hålla på ett bra tag), och därför kommer dessa gåvor till nytta redan under bröllopsfesten.

En annan bra egenskap är att ljuslyktor och oljelampor – vi har allt från små lyktor avsedda för värmeljus till ordentliga lanternor – kommer till användning långt efter att den sista bröllopsgästen åkt hem, och bröllopsnatten är till ändå. Våra lyktor passar nämligen utmärkt att ha i lägenheten, på balkongen eller i trädgården, och smyckas de dessutom med en trevlig hälsning eller fras kommer bröllopsmyset vara i åratal.
 

Allt vanligare att brudparet ger gåvor


Att vi på Get Personal har ett brett utbud av bröllopspresenter är knappast någon hemlighet vid det här laget. Men hur gör då de bröllopspar som vill ge bort gåvor till bestman, tärnorna, toastmastern eller andra? Denna sedvänja blir bara vanligare och vanligare, och är ofta ett väldigt uppskattat och fint sätt att säga "tack" till de vänner och släktingar som tar på sig lite större ansvar avseende förberedelser och utförande av ceremonin.

Även i det här sammanhanget är det personliga mycket viktigt, så att gravera in namnet på gummens bestman på ett par manschettknappar, och ge honom dessa, kan vara en mycket god idé. Här på Get Personal har vi många olika manschettknappar att välja mellan, i skiftande former, material och färger. Fickpluntor är också ofta uppskattade gåvor till bestmen och toastmasters – även dessa har vi många olika varianter av, i skiftande storlekar och design. Gemensamt för samtliga är dock att de utan problem kan prydas med en text som du väljer själv.

Till tärnorna har vi ett brett sortiment av t.ex. halsband och andra smycken.

Ett annat alternativ är att ge bort matchande gåvor till bestman, tärnor och alla andra hedersgäster. Då är det viktigt att tänka unisex och undvika presenter som bara passar till vissa specifika plagg eller ändamål. Här har vi på Get Personal otaliga presenter och gåvoartiklar – från prydnader till olika slags husgeråd – som du och din andra hälft kan välja och vraka bland.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Sabreringssäsongen börjar nu!

måndagen den 18:e maj 2015 kl. 15:28:07 Europe/Stockholm

Viss mat och dryck handlar lika mycket om presentation, servering och allt det andra "runt omkring" som smak och kvalitet. Champagne är definitivt en sådan dryck, där ritualerna kring upphällning är minst lika viktiga som själva skumpan i sig. Skummet, smällen vid flasköppning och de flygande korkarna som far i väg likt fyrverkerier är ju trots allt halva nöjet, och för de champagneälskare som verkligen vill göra serveringsproceduren extra festlig finns dessutom en alternativ metod för flasköppning – något som garanterat förhöjer stämningen i sällskapet och skapar glada minnen.

Det som här åsyftas är givetvis sabrering, att med en särskild slags sabel slå av champagnekorken, och ibland hela flaskhalsen. Det må låta dramatiskt att öppna flaskan med en värja, och det är precis vad det är också! Men med tanke på att champagne, som ovan nämnt, redan är så pass förknippat med festliga och högtidliga serveringsprocedurer och "riter", så är det sällan någon som klagar.

Snarare tvärtom. En festvärd eller -värdinna, servitör eller sommelier som sabrerar champagnen kan räkna med jublande gäster, glada miner och uppsluppen stämning. Det är ett beprövat trick som gått hem i hundratals år; ett tidslöst recept för succé!Exakt hur länge man sabrerat champagne är oklart, men det flesta är överens om att seden kan spåras tillbaka till det tidiga 1800-talets Napoleonkrig. Ordet "sabrering" tros härstämma från franskans "sabre", som betyder just "sabel". Den gängse teorin är att det var den världsberömde kejsar Napoleons kavallerister som började med sabrering, och med sina värjor öppnade champagneflaskor när de skulle till att fira seger i fält eller söka tröst vid förlust. En annan, om än inte lika spridd teori, är att de beridna ryska kosackerna – även dessa var alltid beväpnade med värja eller sabel – startade traditionen med sabrering. Oavsett de exakta omständigheterna kring hur sedvänjan uppstod är de flesta överens om att ursprunget är militärt och att traditionen kan dateras till 1800-talets första årtionden.
 

Hur gör man då?


Inledningsvis avlägsnas foliet runt korken och halsen, så att sabeln får fri lejd och rörelsen kan fullföljas. Grimman som håller korken på plats lämnas kvar så att inte flaskproppen far iväg genom luften på det "vanliga" sättet.

Sabeln läggs sedan på plats på flaskkroppen, och värjans lite trubbiga baksida – inte eggen – riktas mot korken. Därefter kommer själva huggmomentet, och här är det viktigt att tänka på att korken eller falskhalsen inte skall huggas av som om den giljotineras – istället är målet en svepande, täljande rörelse utmed hela flaskhalsen och korken.

Görs detta på rätt sätt kommer fysikens lagar sköta jobbet och succén snart bli ett faktum. Viktigt att tänka på är att inte stå vänd mot gäster eller festsällskap, att rikta bort flaskan från sig själv och att gärna vira en handduk runt flaskbotten. Att flaskor ibland går i kras är oundvikligt, oavsett hur rutinerad den som sabrerar än må vara, så därför är det bra att skydda handen som håller upp flaskan från eventuella skärvor och splitter.
 

Köp din sabreringssabel hos oss!


Get Personal har ett stort utbud av champagnesablar för den som vill göra sina bjudningar, festligheter och tillställningar alldeles oförglömliga. Vårt sortiment rymmer flera olika modeller i varierande material, längd och färg och passar såväl den erfarne som novisen.

Flera modeller levereras i eleganta skrin, som kan fungera som en tjusig presentask eller som en stilren förvaringsbox mellan sabreringstillfällena. I andra fall medföljer särskilda ställ som sabeln kan placeras på – en klassisk prydnad som osar tidlös stil. Ytterligare en variant är att hänga upp sabeln på väggen. På så sätt har du den alltid nära till hands när det skall till att serveras champagne, samtidigt som rummet får en vacker dekoration.

Samtliga sablar i vårt sortiment kan naturligtvis användas för sabrering. Detta gör dem inte bara till perfekta presenter – varför inte pryda bladet med en personlig fras eller hälsning? – men också till högst personliga och helt unika ägodelar. Låt oss gravera in ditt namn, dina initialer eller ditt motto eller valspråk. Typsnitt och teckenstorlek väljer du helt själv. Om du ska köpa champagnesabel så har du kommit helt rätt, välj ut en modell du gillar och beställ redan idag!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på studentpresenter

onsdagen den 6:e maj 2015 kl. 13:50:21 Europe/Stockholm

Sommaren står för dörren, och inom kort står syrenerna i blom. För landets många tredjeringare stundar dock mer än bara vackert väder, bad och ljusa nätter. Studenten är äntligen här, och för de allra flesta är denna ceremoni att betrakta som det slutliga klivet in i vuxenvärlden.

Så vad ger man då i studentpresent till den som snart skall till att fröjdas i ungdomens vår? Vi har presenterna som gör succé när studenterna springer ut och på den efterföljande mottagningen! Det som gör just våra produkter extra passande att ge bort som studentpresenter är det faktum att de kan graveras med text du som kund väljer helt själv. På så sätt blir de unika och väldigt personliga gåvor som verkligen berör!
 

Skåla och fira med stil


Att skåla i champagne är ett måste när gymnasiet nu når sitt slut, men om rätt skall vara rätt kan detta nordfranska bubbelvin inte serveras eller drickas hur som helst. Till traditionen hör att champagneflaskor skall sabreras, det vill säga att korken och flaskhalsen slås av med hjälp av en särskild slags sabel. Exakt hur den här traditionen uppstått tvistar de lärda om, men en populär teori är att denna sed började med de franska kavalleristerna under Napoleonkriget.

En champagnesabel gör studentfirandet lite extra högtidligt, samtidigt som det är ett välbeprövat partytrick som garanterat höjer stämningen under mottagningen eller skivan. I getpersonals sortiment finner du flera olika sablar, med handtag och blad i olika färger och material. De flesta modellerna levereras även med ett elegant ställ, i vilket sabeln sedan kan monteras som prydnad. På så sätt kommer denna gåva väl till pass även långt efter det att studentfirandet är över och den vita mössan lagts på hyllan, då en sabreringssabel kan användas om och om igen, och dessutom fungerar utmärkt som inredningsdetalj.

Champagne skall ju också, som bekant, drickas ur speciella glas. Vi har en rad olika champagneglas till salu, som alla enkelt kan förses med en text du själv formulerar. I sortimentet finner du produkter från bland annat de tyska kvalitetsmärkena Spiegelau och Zwiesel Kristallglas, franska Chef & Sommelier och våra egna glasgiganter Orrefors och Kosta Boda. Form, design och färg varierar, vilket innebär att vi har något för de allra flesta smaker.

För lite starkare drycker – eller bara vanligt vatten – rekommenderas dock en charmig fickplunta i stål, tenn eller läderimitation. Vår allra minsta modell går att hänga på nyckelknippan och vår största rymmer nära två liter (!) – de andra kan smidigt stoppas ned i handväskan eller innerfickan. Samtliga kan graveras. Flera fickpluntor kommer också med muggar eller koppar som gör det enkelt att bjuda klasskamraterna på uppfriskande dryck.En klassisk gåva att ge bort på examensdagen är annars en graverad penna. Vi saluför ett flertal modeller, samtliga paketerade i vackra askar som gör gåvan smidig att slå in. Välj mellan smakfullt svarta reservoirpennor eller läckra kulspetsvarianter i modern metallic. Ett alldeles utmärkt sätt att gratulera den kille eller tjej som nu på allvar lämnar ungdomsåren bakom sig.
 

Snygg från topp till tå


Manschettknappar är accessoarer som, trots sin ringa storlek, kan göra underverk för att lyfta fram bärarens personlighet. Vi på getpersonal har ett brett utbud av dessa, i olika former och material. Det innebär att oavsett hur kostymen som din son, bror eller pojkvän bär på examensdagen ser ut, så har vi något som matchar! En tidlös och mycket prisvärd studentpresent till en kille, som kan återanvändas även vid framtida firanden!När examensdagen väl kommer, den vita studentmössan träs på huvudet och de graverade manschettknapparna från getpersonal sätts på plats i skjortärmarma, är det viktigt att inte glömma bort att hålla skorna blanka och fina under dagen. Ett skoputsset i läder från Jacob Jones innehåller allt det som behövs för att skorna skall förbli skinande snygga under hela dagen. Dessa behändiga kit är lätta att bära med sig (och plocka fram), och kommer i tre färgnyanser – "Brown & Khaki", "Grey & Check" och "Tan & Check". I varje kit ryms en borste, en putsduk och två burkar skokräm.

Förutom dessa praktiska kit har vi även lite lyxigare skoputslådor i smakfull design. Dessa är större till storleken, men rymmer desto fler tillbehör, och fungerar dessutom utmärkt som inredningsartiklar i den första, egna lägenheten.

En, likt pennan, klassisk studentpresent är en ny, snygg klocka. Många är de unga män och kvinnor som genom åren kunnat glädjas åt ett sprillans nytt armbandsur i gåva på examensdagen. Ska du ge ditt barn eller pojk- eller flickvän en klocka i studentpresent? Paketera den då i något av våra eleganta klockskrin och gör presenten ännu trevligare. Vi har flera modeller i olika nyanser, såväl med som utan glaslock. Samtliga går att gravera med exempelvis mottagarens namn eller en personlig hälsning som du formulerar själv.

Sjung om studentens lyckliga dar med oss på getpersonal!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på Mors dag-presenter

fredagen den 1:e maj 2015 kl. 13:11:56 Europe/Stockholm

Vi på getpersonal.se älskar alla former av högtider, och en av våra favoriter är Mors dag, som alltid firas den sista söndagen i maj. I år infaller Mors dag den 31/5.

Beställ senast onsdag 27/5 kl. 15:00 för leverans innan Mors dag! Passa på att beställa din personliga Mors dag-present redan idag!

För många är det mer eller mindre tradition att ge mamma en bukett blommor och ett gratulationskort i present, men i ärlighetens namn förtjänar nog faktiskt Sveriges mödrar mer än så (även om blombuketter och grattiskort är trevliga gåvor i sig).

Därför har vi i år sett till att fylla sortimentet med artiklar som passar perfekt som Mors dag-present. Som alltid kan du göra gåvan mer personlig genom att låta gravera in ett namn, en gratulationshälsning eller en kärleksförklaring till din älskade mamma.
 

Vackra vinglas till mor


Många mödrar tycker om att koppla av med ett glas vin efter jobbet eller till maten, och tillhör just din mor denna kategori finns det väl inget som lämpar sig bättre än att skämma bort henne med ett par lyxiga vinglas i år?

En elegant modell som kan broderas på sidan är populära Authentis Magnum, från Spiegelau. Dessa lite större glas håller högsta kvalitet, passar perfekt för välsmakade rödvin och går alldeles utmärkt att köra i diskmaskin.Ett annat uppskattat alternativ är Sweetheart-modellen, också den från Spiegelau, som med sin hjärtformade stjälk verkligen säger "jag älskar dig" – går det att hitta en mer lämplig Mors dag-present? Sweetheart-glasen är, precis som Magnum-modellen, även trevliga presenter att ge bort till nykterister (som ju alltid kan fylla glaset med ett alkoholfritt alternativ). Spiegelaus Sweetheartglas går naturligtvis också att gravera med trevlig text eller en personlig hälsning.

Klicka här för att se alla vår vinglas!
 

Smycke på Mors dag – gåvan som aldrig slår fel


En annan klassiker – som nog får sägas vara mödrarnas motsvarighet till fädernas slipsar på fars dag – är att ge mamma ett tjusigt smycke i present. Här på getpersonal.se har vi många alternativ att välja mellan, bland annat flera snygga halsband formade som hjärtan.

Den avskalade modellen Elise och är mycket smakfull i all sin förfinade enkelhet. Dess minimalistiska utseende gör att den passar till de flesta plagg, material och färger, samtidigt som dess karaktäristiska form snabbt känns igen och går hem hos de allra flesta.En lite djärvare variant är Elise "storasyster" Alexis, ett halsband som lämpar sig väl för en mamma med smak för lite större smycken. Även om Alexishandsbandet är format som ett hjärta är denna form inte riktigt lika framträdande här, vilket också gör Alexis till en modell som kan bäras i lite mer vardagsnära situationer. I likhet med Elise kan Alexis även graveras med flera rader med din egenvalda text på fram- och/eller baksidan.

Till de mödrar som föredrar flärd och glamour rekommenderar vi glittriga Sparkly Heart, från japanska Inori. Iögonfallande vackra zirkoner täcker framsidan av denna lilla godbit, och baksidan rymmer plats för gravyrtext.

Samtliga dessa tre halsband levereras i presentasken "Standard S", som enkelt kan bytas ut mot den lite mer luxuösa varianten "Lyx S" – ett prisvärt extra tillval som lämpar sig väl när mamma ska skämmas bort.

Var skall då dessa smycken sedan förvaras? I det stilrena smyckeskrinet Aurora White Large, såklart! En prisvärd Mors dag-present som med sin blankvita yta passar i nära nog varje hem. I nedre hörnet finns en gravyrplatta som kan dekoreras med en unik text eller hälsning.

Klicka här för att se alla våra smycken!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Så här använder du våra skovårdsprodukter

onsdagen den 18:e februari 2015 kl. 07:00:00 Europe/Stockholm

En ny populär produktgrupp i vårt sortiment är våra exklusiva och snygga skoputslådor med skovårdstillbehör. Skoputslådorna kan naturligtvis graveras vilket gör dem till mycket fina presenter. Men man måste ju veta hur man vårdar sina skor och använder de medföljande produkterna också!

I följande instruktionsvideo lär du dig lätt hur du vårdar dina skor med tillbehören i skoputslådorna:

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tävling - Vinn presentkort till Fars Dag-present

måndagen den 27:e oktober 2014 kl. 07:00:00 Europe/Stockholm

Vinn ett presentkort på 500 kr till en Fars dag-present!

Söndag den 9 november är det Fars dag. Då ska du naturligtvis överraska din pappa med en personligt graverad Fars Dag-present!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just din pappa ska få en fin graverad present på Fars Dag!

Vi utser bästa motiveringen och kontaktar vinnaren!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs onsdag 5/11-14.

Edit 5/11-14. Grattis Paula Nygren som blev vår vinnare. Du kontaktas via e-post inom kort!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tävling - vinn graverade champagneglas!

onsdagen den 24:e september 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Vinn ett par graverade champagneglas Spiegelau Sweetheart, en perfekt bröllopspresent!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just du ska vinna! Vem eller vilka skulle du vilja ge dessa champagneglas till och varför?

Vi utser bästa motiveringen och kontaktar vinnaren!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs onsdag 1/10-14.

Edit 1/10-14. Grattis Kicki som blev vår vinnare, du kontaktas via mail inom kort!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Bästa sättet att överraska med presenter?

onsdagen den 10:e september 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Hur överraskar man med en present på bästa sätt egentligen?

Det är kul att ge bort presenter, men det är lite extra kul när man verkligen lyckas överraska någon på ett lite annorlunda sätt!

Nedan följer roliga tips på hur din kan överraska din pojkvän, flickvän, kompis, bror, syster eller förälder!

- Göm presenten på ett ställe där mottagaren hittar den på egen hand
!

Att gömma en present på ett ställe där mottagaren inte alls förväntar sig att hitta en present ger ett roligt och unikt överraskningsmoment. Självklart så ska mottagaren inte heller veta om att denne ska få en present snart, utan det ska helt och hållet vara en överraskning!

Göm t.ex. presenten i kylskåpet på kvällen så att mottagaren hittar den lagom till frukost nästa morgon. Tänk dig själv att öppna kylskåpet och bli mött av en fin present bara sådär - många pluspoäng!

Ett annat bra alternativ är att lägga ner presenten i mottagarens väska/handväska på morgonen så att denne hittar din present på väg till jobb eller skola, också en rolig överraskning!

Ett tredje förslag med en liten twist kan vara att t.ex. gömma presenten under mottagarens säng och sen be en av mottagarens vänner att skicka ett kryptiskt sms i stil med "titta under din säng". Glöm bara inte att skriva på paketet att det faktiskt är från dig!

- Anordna en skattjakt!


Om ni bor tillsammans och om du ska resa bort och vill se till så att din käresta inte saknar dig alltför mycket, samt överraska denne, så är det en kul grej att anordna en skattjakt som leder fram till en present!

Börja t.ex. med att skicka ett brev eller vykort till er egen adress med första ledtråden, och se till så att brevet kommer fram när du redan är borta. Ledtråden leder sen till nästa ledtråd som du har placerat ut på ett smart ställe, använd er inredning och interna skämt eller skojigheter i dina ledtrådar som leder fram till en fin present! Gör detta och din respektive kommer garanterat ge dig ett varmt välkomnande hem!

En bra present ska vara genomtänkt och personlig, med din egen gravyrtext så blir våra produkter perfekta personliga presenter till någon du tycker om. Se våra bästa presenttips nedan!
 

Presenttips till pojkvän
Presenttips till flickvän


Har du några egna förslag på bra sätt att ge bort presenter? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tävling - Vinn en champagnesabel med gravyr!

fredagen den 22:e augusti 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Vinn en champagnesabel "La Roque" med din egen gravyrtext - värde med gravyr från 850 kr! En perfekt present till champagnefantasten!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just du ska vinna! Ska du ge bort den om du vinner, och isåfall till vem och varför? Eller behöver du den själv, och varför?

Vi väljer ut den bästa motiveringen och kontaktar vinnaren!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs torsdag 28/8-14.

Edit 28/8-14. Vinnare blev Sigge Henriksson, grattis! Vi kontaktar dig via e-post inom kort!


Posted in Blogg By Carl-Johan

Tävling - Vinn en klocklåda med gravyr

onsdagen den 6:e augusti 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Vinn valfri klocklåda med personlig gravyr - värde med gravyr från 990 kr! Perfekt klockförvaring - en användbar och uppskattad present till klockentusiasten!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just du ska vinna! Behöver du själv en klocklåda, eller skulle du vilja ge bort en graverad och isåfall till vem?

Vi utser bästa motiveringen och kontaktar vinnaren! Här kan du se alla våra modeller av klocklådor!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs onsdag 13/8-14.

Edit 13/8-14. Vinnare är Ulrika Lindström! Grattis, vi kontaktar dig via e-post under dagen!


Posted in Blogg By Carl-Johan

Att tänka på vid val av herrsmycken

onsdagen den 30:e juli 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Traditionellt sett så använder män inte smycken i samma utsträckning som kvinnor, men smycken för män är en produktkategori som har växt enormt under de senaste 20 åren. Men vad bör man tänka på när man väljer smycke som kille, eller när du ger ett halssmycke eller ett armband till kille?

I följande guide går vi igeom the do's and dont's gällande herrsmycken och listar våra mest populära smycken för killar!

1. Håll det enkelt!

När du är osäker, välj det klassiska stilrena armbandet, halssmycket eller manschettknapparna utan för mycket blingbling eller färger.

2. Matcha generell stil och jobbklädsel

Till grövre arbetskläder, t.ex. byggarbetare eller hantverkare, passar det bra med grövre smycken. T.ex. tunga dogtags eller armband fungerar bra. Tänk även på att rostfritt stål är mycket tåligare än t.ex. silver och passar mycket bättre till en tyngre arbetsplats.

Till en mer uppklädd arbetsklädsel passar det bättre med smala diskreta armband, mindre halssmycken och manschettknappar.

3. Matcha metaller

Det skär sig lätt om man blandar guld, silver och rostfritt stål. Använd smyckeskombinationer där materialen matchar på halssmycke och armband.

4. Gravera in något betydelsefullt


Att gravera ett smycke gör det naturligtvis än mer unikt. Gravera in en text som betyder nåt speciellt för personen som ska bära det. Om du ska ge bort ett smycke så fundera på om du kan gravera in något som bara du och personen som ska få smycket förstår, då blir det lite extra personligt och uppskattat!

Våra storsäljare

Följande herrsmycken är väl beprövade kundfavoriter, säkra kort när du ska ge bort ett fint smycke!

Armband Verona Nero - Ett snyggt, stilrent och diskret armband som passar för alla tillfällen. Tillverkat i Italien.

Armband Rokker - Armbandet på bilden ovan. Rockigt men stilrent!

Armband Julie - Enkelt och stilrent läderarmband med gravyrplatta i rostfritt stål.

Dogtags Private Steel - Tunga, snygga dogtags i rostfritt stål.

Halsband Inori Ocean Steel - Enkelt, stilrent och smycket snyggt halssmycke!

Halsband Silver Tag - Snyggt halssmycke i dogtag-stil i äkta silver.

Manschettknappar Chicago Steel - Snygga och stilrena manschettknappar i rostfritt stål.

Manschettknappar Manchester Black - Snygga svarta rektangulära manschettknappar

Manschettknappar Vicenza Silver - Stilrena runda manschettknappar i äkta silver.

Vad väljer du? Beställ redan idag, alltid fri frakt och 1-2 vardagars leveranstid!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nya Smycken

onsdagen den 23:e juli 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Vi utökar ständigt vår shop med nya produkter och smycken! Ett av de senaste tillskotten är smycken från det japanska märket Inori.

Inori gör mycket snygga och moderna smycken i form av armband och halssmycken till både killar och tjejer. Unika smycken med en utmärkande men samtidigt tidlös design.

Märket Inori smycken skapades i Japan under 90-talet med ledorden harmony, balance & duality.

Alla smycken är tillverkade av rostfritt stål av högsta kvalité. Det rostfria stålet som används är av s.k. medicinsk grad, vilket innebär att smyckena är helt nickelfria och allergisäkra. De håller sig dessutom snygga väldigt länge tack vare det stryktåliga rostfria stålet!

Vi graverar naturligtvis också ditt smycke precis utifrån dina önskemål, det kan vara en överraskning till någon du tycker om eller bara en fin present till dig själv!

Köp ett smycke från Inori du också! Nedan finner du de populäraste modellerna, vilket smycke väljer du?

     
     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Svenska bröllopstrender och presenttips

onsdagen den 16:e juli 2014 kl. 08:00:00 Europe/StockholmSvenskar tycker onekligen om sommarbröllop, ca 45% av alla som gifter sig gör det under juni, juli eller augusti. Historiskt sett så var dock höstbröllop vanligare i Sverige. Den överlägset populäraste dagen att gifta sig på är lördagar, inte så konstigt kanske att det passar bra med bröllop på lördagar när de flesta är lediga från jobbet och kan vara med och fira!

Förutom sommarperioden så har rytmiska datum varit väldigt populära fram till 2012, t.ex. 121212. Nu får man vänta ytterligare 87 år om man vill kunna gifta sig på denna typ av datum.

Det var även många par som passade på att gifta sig på samma datum som kronprinsessan Victoria och prins Daniel; den 19 juni 2010.

I Stockholms län och Jönköpings län så gifter man sig i större utsträckning än vanliga landet, och medelåldern för giftermål är ca 34 år för kvinnor och ca 37 år för män.

När det kommer till bröllopsgåvor är presenter med gravyr ett väldigt uppskattat tema, något vi tycker är väldigt roligt då vi får leverera många kärleksfulla gåvor till lyckliga brudpar. De mest populära bröllopspresenterna vi har är t.ex. en graverad champagnesabel och graverade champagneglas, vilket naturligtvis passar utmärkt när brudparets ska firas!

Vad tycker du är en riktigt bra bröllopspresent?

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nya ljuslyktor

tisdagen den 13:e maj 2014 kl. 16:23:03 Europe/Stockholm

Nu har vi äntligen Iittalas ljuslyktor från serien "Kivi" i vårt sortiment. Kivi är en klassisk serie från Iittala som är designad av Heikki Orvola och lyktorna finns i många vackra färger! De passar dessutom alldeles utmärkt att gravera. Gravyrtexten blir vit vilket ger en elegant kontrast mot de färgglada lyktorna, en mysig och unik present!

Överraska mamma med en unik present på Mors Dag, eller varför inte en personlig studentpresent till en lycklig student? Vilken färg väljer du?

Posted in Blogg By Carl-Johan

Evig kärlek med graverade hänglås

torsdagen den 24:e oktober 2013 kl. 09:15:46 Europe/Stockholm


Kärlekslås på Djurgårdsbron i Stockholm.

Fenomenet kärlekslås innebär att ett kärlekspar graverar in sina namn på ett hänglås och låser fast det på t.ex. en bro och kastar bort nyckeln, vilket symboliserar evig kärlek. Broar över vattendrag är populära platser för graverade kärlekslås p.g.a. räcket som gör det enkelt att sätta fast hänglåset, men även för att det finns en viss symbolik i att kasta nyckeln i vattnet och låta den försvinna.

Ordet Kärlekslås lades till i Språkrådets nyordslista 2010 med beskrivningen "hänglås som ett kärlekspar fäster på någon offentlig plats och låser, varefter nyckeln kastas bort; symboliserar evig kärlek".

Kärleklås började dyka upp i städer runt Europa under 2000-talet. I Sverige har vi sedan 2009 kärlekslås på Djurgårdsbron och Västerbron i Stockholm, och på broar i städer runt hela landet! 2011 så tog kommunen i Helsingborg bort att lås från Kvickbron i samband med att den skulle målas om, något som väckte blandade känslor hos lokalinvånarna.


Kärleksbron i Odessa, Ukraina.

I staden Odessa i Ukraina, där vår medarbete Maria kommer ifrån, finns en bro som går under populärnamnet "Kärleksbron". Den täcks av tusentals kärlekslås, och de gör bron så pass mycket tyngre att myndigheterna varje år klipper bort alla lås för att bron inte ska rasa. Men så snart de är borta så börjar låsen dyka upp på bron igen!


Kärlekslås på bron Pont des Arts i Paris. Bildkälla

I Paris, som ofta förknippas med kärlek, återfinns tiotusentals hänglås på broar staden runt. Här är det inte bara lokalinvånarna som sätter upp sina lås, utan kärlekspar från hela världen förevigar sin romantiska resa och sin kärlek genom att sätta fast ett kärlekslås på t.ex. Pont des Arts bredvid Louvren. Det har t.o.m. blivit lite av en turistattraktion i staden!


Kärlekslås på ett metallträd i Moskva. Bildkälla

I Moskva har myndigheterna inte låtit några hänglås sitta kvar på stadens broar, de har istället ställt upp metallträd dedikerade åt kärlekslåsen.

Vart fenomenet kärlekslås urpsrungligen kommer från är inte helt fastställt, men idén kan mycket väl vara inspirerad av en gammal kinesisk tradition där hänglåsamuletter sattes på små barn som magiska besvärjelser för att ge ett långt och lyckligt liv med god hälsa.

Finns det också kärlekslås uppsatta där du bor? Dela gärna en bild under hashtaggen #kärlekslås på Instagram! Och om du har hittar den rätta i ditt liv så föreviga er kärlek med ett kärlekshänglås ni också! På våra kärlekslås med gravyr väljer du lätt gravyrtext, typsnitt och textstorlek själv, och vi levererar på 1-2 vardagar inom Sverige!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Katten och den försvunna korthållaren

tisdagen den 8:e oktober 2013 kl. 18:56:14 Europe/StockholmFör ett tag sedan hörde en kund av sig till oss och meddelade att hon inte hade fått leverans av en korthållare som hon hade beställt som present till hennes pojkvän, trots att vi hade skickat den ca en vecka tidigare.

Nu händer det ibland att Posten försenar enstaka brev och paket, t.ex. om de av misstag skickas till fel postdistrikt. Därför bad vi kunden vänta ytterligare några dagar för att se om brevet skulle dyka upp. Men det gjorde det inte, och vi antog att brevet var borta och skickade ett nytt som kom fram dagen efter utan problem!

Ett par veckor senare så hörde kunden av sig igen och sa att hon hade något lite pinsamt att berätta. Hon hade precis städat, och under sängen hade hon hittat det första försvunna, och nu dessutom sönderrivna, brevet!

Tydligen så hade hennes katt tyckt att det var väldigt spännande när det plötsligt damp ner ett tjockt brev genom brevinkastet i lägenhetsdörren och beslutat sig för att använda det som leksak och gömma det under sängen!

Så om du själv bor i lägenhet och har katt och vill beställa en korthållare med gravyr, kom ihåg att kolla kattens favoritgömställen om brevet inte verkar dyka upp!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Vinn ett armband med gravyr!

fredagen den 4:e oktober 2013 kl. 09:29:37 Europe/StockholmVinn ett valfritt armband med gravyr! En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just du ska vinna. Vill du själv ha ett armband med gravyr, och isåfall varför? Eller vill du ge bort det som en present, och isåfall till vem och varför?

Bästa motiveringen belönas med ett valfritt armband med gravyr under 500 kr, eller 500 kr rabatt på ett dyrare armband!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs fredag 11/10-13.

Klicka här för att titta på alla våra modeller av armband!

Edit 11/10: My blev vinnaren i denna tävling. Grattis, du kontaktas via e-post!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nya armband från Italien

torsdagen den 3:e oktober 2013 kl. 16:42:48 Europe/Stockholm

Vi utökar ständigt vår shop med nya produkter, och senast in är en modell av mycket eleganta armband från Verona i Italien.

Italienarna är ju kända för design och kvalitet, och dessa armband är inget undantag. Låsen är i rostfritt stål och är smart tillverkade så att du lätt kan justera längden i tre olika lägen. Själva armbandet är tillverkat av ett högkvalitativt gummimaterial (reach compliant), som håller sig snyggt mycket länge!

Vilken färg väljer du? Klicka här för att se alla våra armband!

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tävling - vinn en termos med gravyr

fredagen den 27:e september 2013 kl. 08:07:40 Europe/StockholmVinn en valfri termos med gravyr! Perfekt för att hålla värmen under den stundande vintern!

Skriv och motivera i en kommentar till detta blogginlägg varför just du ska vinna. Varför behöver du verkligen en termos med gravyr, eller hade du tänkt att ge bort en graverad termos om du vinner, och isåfall till vem och varför?

Bästa motiveringen belönas med valfri termos eller termosmugg med gravyr!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs fredag 4/10-13.

Edit 4/10-13. Klart lilltjejen ska ha en termos med gravyr! Grattis Tove, vi kontaktar dig via e-post under dagen!

Posted in Blogg By Carl-Johan

En termos med gravyr till höstkylan?

tisdagen den 24:e september 2013 kl. 16:32:23 Europe/Stockholm

Det börjar bli kallt igen! Plötsligt var sommaren över och vi möttes av mörker, regn och kyla. Så nu gäller det att du förbereder dig på en kylig höst och en kall vinter innan vårblommorna får en chans att titta fram igen.

Detta kan ju låta dystert, men även höst och vinter har sina fördelar! Det blir lite extra mysigt med filmkvällar i mörkret under en filt med lite varm choklad, gärna bredvid någon du tycker om! Och visst är det lite mysigt när snön börjar falla?

Det finns även andra sätt att tampas med kylan, och ett av våra bästa tips är en fin termos eller termosmugg med personlig gravyr. Termosar och termosmuggar är lätta att fylla med något gott och varmt och ta sig med i bilen, på bussen eller tåget. Med personlig gravyr blir det en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om?

Vilken färg/modell gillar du bäst?

Termosmugg Explore 0,35 L Stål Termosmugg Explore 0,35 L Black Pearl Termos Explore 0,25 L Vit Termos Explore 0,5 L Blå 
Termos Explore 0,5 L RödTermos Explore 0,5 L StålTermos Explore 0,75 L BlåTermos Explore 0,75 L Grön

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på bröllopspresenter?

fredagen den 20:e september 2013 kl. 10:07:15 Europe/StockholmÄr det någon speciell produkt eller produktkategori som vi saknar under vår sida för bröllopspresenter, som dessutom passar bra att gravera?

Skriv ditt tips i kommentarerna till detta blogginlägg, det bästa förslaget belönas med ett presentkort på 300 kr!

OBS! Skriv fullständigt namn och en fungerande e-postadress när du kommenterar. Tävlingen avgörs fredag 27/9-13.

Edit 27/9. Grattis till Annelie som vinner presentkortet! Det mailas till under helgen!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Presenter till föräldrar

onsdagen den 17:e juli 2013 kl. 16:32:06 Europe/Stockholm

Köp roliga presenter till föräldrar! Ibland är det svårt att hitta en bra present till mamma och pappa, men på vår sida hittar du lätt något som garanterat kommer uppskattas! Med personlig gravyr blir våra produkter perfekta presenter till föräldrar. Det kan vara en gåva till deras bröllopsdag, en födelsedagspresent till mamma eller pappa, eller bara en vardagspresent för att visa lite extra uppskattning.

Var gärna lite kreativ med gravyrtextsvalet! Har ni något internt ordspråk eller skämt i familjen som skulle vara roligt att gravera? Vad har mamma och pappa för intressen, kan du gravera något roligt eller smart som visar att du har tänkt efter lite extra med din present till föräldrar?

Ett säkert kort när det gäller gravyrtext är dock alltid namn eller initialer, så det gör inget om du inte lyckas hitta på något jätteroligt att gravera. Ett par whiskyglas eller vinglas med namn eller initialer kommer att uppskattas precis lika mycket som presenter till föräldrar!

Köp en present till mamma eller en present till pappa redan idag! Vi har fri frakt, och om du beställer före kl. 13 på en vardag så skickas din beställning samma dag. Även med gravyr! Vilken produkt passar bäst som present till dina föräldrar?

 

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personliga bröllopspresenter

måndagen den 17:e juni 2013 kl. 15:28:20 Europe/Stockholm

En personlig bröllopspresent med gravyr är en perfekt gåva till det lyckliga brudparet. Nu under sommaren är det många som gifter sig, och det blir naturligtvis lite extra roligt att ge bort en unik present med lite eftertanke bakom. Tips på bröllopsgåvor är t.ex. graverade champagneglas, en personligt graverad sabreringssabel. Sabrering är roligt, och brudparet har naturligtvis stor anledning att fira! Vi har fri frakt och snabba leveranser, även med gravyr, så beställ redan idag och du får leverans inom några dagar!

Tryck här för att se alla våra bästa tips på bröllopspresenter

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personliga studentpresenter

fredagen den 17:e maj 2013 kl. 15:06:00 Europe/Stockholm

En unik studentpresent med personlig gravyr är en perfekt present till studenten som äntligen går ut från gymnasiet efter många långa år vid skolbänken. Nu börjar livet på riktigt, och studenten ska naturligtvis firas ordentligt. Populära studentpresenter är t.ex. en fickplunta med gravyr, en parker penna, champagneglas eller manschettknappar.

Vi har snabba leveranser, så det gör inget om du är sent ute! Läs mer!

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nyhet! Champagnesablar med gravyr!

fredagen den 3:e maj 2013 kl. 17:02:48 Europe/Stockholm

En champagnesabel med gravyr är en rolig och unik present till sommelieren, champagnefantasten eller jubilaren. Vi erbjuder som vanligt väldigt snabba leveranstider, så även om du är sent ute så kan du få din sabel levererad i tid! Det går även bra att besöka någon av våra butiker om du vill titta närmare på sablarna, vi finns i Täby och på Kungsholmen i Stockholm.

Det är roligt att sabrera, och det blir ännu roligare med en personligt graverad champagnesabel! Vi har just nu fyra modeller av champagnesablar. Två mycket eleganta från den italienska tillverkaren Fox, och två lite billigare, men fortfarande mycket fina, modeller.

Vilken väljer du?

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nyhet! Exentri kortplånböcker!

tisdagen den 6:e november 2012 kl. 11:42:08 Europe/Stockholm

Plånbok+Korthållare = Kortplånbok

EXENTRI kortplånbok är genomtänkt från början till slut. Plånboken kombinerar korthållarens fördelar med den traditionella plånbokens förmåga att hålla ordning på sedlar och kvitton. De två kort som du använder oftast finns snabbt tillgängliga. Du trycker enkelt ut dem med tummen. Plånboken behöver inte ens öppnas. Plånboken är liten och smidig. Trots det slipper du vika sedlar. Dessa hanteras i ett fullstort sedelfack mitt i plånboken.

Med personlig gravyr blir EXENTRI kortplånbok en minnesvärd present. Vi graverar även på insidan så att plånboken kan göras diskret personlig. Vi har EXENTRI kortplånbok i klassisk svart blankt skinn, elegant mörklilastilren vinröd eller färgglad rosa. Vilken färg väljer du?

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Handvärmare från Zippo

måndagen den 15:e oktober 2012 kl. 13:12:11 Europe/Stockholm

Vintern här i Sverige brukar bli riktigt kall, och förra årets kyla måste varit något slags rekord! Nu är vintern på ingång igen, och om det blir lika kallt som förra året återstår att se, men vi tror att du gör bäst i att förbereda dig för en ny istid från november till mars.

Så plocka fram vinterjacka, vinterkängor, långkalsonger, sockor, den gamla stickade tröjan du fick från farmor förra julen OCH införskaffa en handvärmare från Zippo! Zippos handvärmare är en praktisk nyhet i vårt sortiment som ger behaglig värme i vinterkylan i upp till 12 timmar! Perfekt för dig som åker skidor, fiskar eller jagar vintertid, men funkar precis lika bra när du väntar på bussen. Med personlig gravyr blir Zippos handvärmare en unik accessoar eller en rolig present till någon du tycker om! Läs mer om Zippos handvämare här!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Fisher Space Pen - Rymdpennan!

söndagen den 26:e augusti 2012 kl. 23:40:40 Europe/Stockholm

Fisher Space Pen utvecklades 1965 och togs i bruk av NASA 1967 och har sedan dess använts vid samtliga bemannade rymdexpeditioner, och var även med när människan gick på månen för första gången. Fisher Space Pen skriver utan problem på alla pappersytor, upp och ner, och i extrem kyla och hetta. Så för dig som behöver skriva i hårda förhållanden är Fisher Space Pen den ultimata pennan! Om du använder pennor för vardagsbruk så må detta vara ren kuriosa, men det känns ändå bra att vara ägare till en så historiskt signifikant och dessutom pålitlig penna.

En myt man ofta hör gällande rymdpennan är att NASA spenderade stora summor pengar på utvecklingen av en penna som skulle klara av att skriva i alla förhållanden, medan ryssarna tog en enklare och billigare väg genom at förse sina kosmonauter med - blyertspennor.

Sanningen är dock att rymdpennan utvecklades privat av Paul C. Fisher, som sedan började sälja pennan till bl.a. NASA. Men det är sant att ryssarna använde blyertspennor, i alla fall fram till år 1969 då även de började investera i Fisher Space Pen.

Fisher Space Pen tillverkas i USA och består av förkromad mässing och högkvalitativa komponenter. Pennan har dessutom livstids garanti för material eller tillverkningsfel. Utöver NASA så används pennan även av US Air force, US Navy Seals, US Armed Forces, Canadian Snowbirds 431AD Squadron, FBI, State Troopers, ryska Sojuz och MIR, franska Ariane Space Program och Everest North Face Ski Expedition.

Vi har två modeller av Fisher Space Pen, dels originalet som varit oändligt populär sedan sin debut, men även den mindre och smidigare Bullet-versionen. Vilken väljer du?

Posted in Blogg By Carl-Johan

Nya dogtags!

onsdagen den 11:e juli 2012 kl. 13:50:09 Europe/Stockholm

Äntligen har vi dogtags till försäljning igen! Vi har tagit fram tre modeller; metallfärgade, svarta och guldfärgade. Som vanligt får du din egen text graverad, samt tre kronor eller Finlands landsvapen om du önskar. Dogtagsen är härligt tunga, och precis som kedjorna så är de tillverkade av rostfritt stål.

 

Posted in Blogg By Carl-Johan

Kashima kockknivar

fredagen den 18:e maj 2012 kl. 16:06:50 Europe/Stockholm

Kashima kockknivar introduceras äntligen i Sverige. Lägg till personlig gravyr och du har en perfekt present till din vän kocken eller matlagningsentusiasten!

Det underbart vackra damaskusmönstret i Kashimas knivblad är resultatet av ett noggrant och tidskrävande hantverk. Mönstret uppkommer genom att 66 lager lövtunna stålskikt sammanfogas runt en kärna av hårt VG-10 stål. Detta stål tillhör de finaste stålen som används inom japansk smideskonst och det tillverkas av Takefu Steel Company i Japan. Stålet härdas till imponerande 60-62 HRC och tar därför en sylvass egg som håller skärpan mycket länge.

Handtaget på dessa knivar är omsorgsfullt tillverkade av svart och grå mikarta. Detta exklusiva material består av linneduk och resinplast som sammanfogats under högt tryck och med hög temperatur. Efter sammanfogningen svarvas varje handtag till önskad form varpå den vackra ådringen framträder. Handtaget är vackert som ett exotiskt träslag samtidigt som det är helt opåverkat av vatten och temperaturväxlingar. Handtaget avslutas med en blankpolerad stålplatta som utformats för att ge varje kniv lagom tyngd och perfekt balans.

Alla knivar levereras i en påkostad presentbox med magnetiskt lock. Lådans insida är formad efter kniven vilket gör att den ligger stadigt på plats under transport. Den robusta lådan passar även utmärkt som permanent förvaring.

     

Posted in Blogg By Carl-Johan

Feedback-mail: Highway Star

torsdagen den 12:e januari 2012 kl. 10:56:46 Europe/Stockholm

Feedback-mail från kund gällade korthållare Cruiser Smoke med gravyrtext "Highway Star" + namn:

Hej getpersonal!

Jag fick min korthållare idag, det gick undan!

Jag drog på mig jeansjackan och mockabootsen, körde motorvägen till Lund medan jag lyssnade på Deep Purples "Made in Japan"-album (hög volym). Jag är ett par år över fyrtio nu, men vad fan… När jag kom fram käkade jag på en krog, det kändes tufft att plocka upp kortet ur min nya korthållare.

Den är sk*tsnygg, och verkar vara av bra kvalitet också. Jag är helnöjd och kommer att rekommendera mina vänner och bekanta getpersonal.se vid tillfälle.

"I love it, I need it, yeah
Yeah, she turns me on
Alright, hold tight
I'm a highway star" (Deep Purple "Highway Star").

Bästa hälsningar
/J i Malmö
 

Posted in Blogg By Carl-Johan