Lär dig sabrera som ett proffs

Det är förmodligen mycket enklare än du tror att sabrera en champagneflaska. Sabrering kräver inte mycket färdighet eller träning, utan följ dessa enkla steg så kommer du snart att sabrera som ett proffs och vara festens höjdpunkt!

1. Se till så att champagneflaskan är ordentligt kyld. Detta är väldigt viktigt då en ljummen flaska är en garanti på en misslyckad sabrering, glassplitter och spilld champagne.

2. Ta bort folien från flaskans hals och kork, men låt grimman sitta kvar. Du vill inte att korken poppar av sig självt!

3. Hitta flaskans söm. En champagneflaska har två sömmar som går vertikalt genom hela flaskan. Undersök flaskan och hitta dessa, vårt sabreringsslag kommer att göra längs en söm.

4. Håll champagneflaskan i en hand och din sabel i andra handen. Håll i flaskans bottendel så att den riktas uppåt i en 45-gradig vinkel. Dra försiktigt sabelns baksida/slöa sida av bladet längs sömmen längs med flaskans hals fram och tillbaka för att öva inför slaget. Själva sabreringsslaget där vi slår av toppen på flaskans hals kommer att göras likadant; ett drag/slag längs flaskans hals som träffar korkens söm, men snabbare och mer bestämt.

5. Ta bort grimman och var redo att sabrera! Slå ditt slag längs faskans hals, längs sömmen, enligt tidigare instruktioner, bestämt men inte våldsamt. Slaget ska vara "rakt", slå inte i en vinkel. "Slå igenom slaget" som en golfare skulle säga. Beroende på typen av flaska och din tidigare erfarenhet så kan det behövas ett par slag innan sabreringen är utförd. Efter varje misslyckat försök, dra sabeln fram och tillbaka längs flaskans hals för att kalibrera ditt nästa slag.

6. Succé - flaskans topp har lämnat flaskan! Var redo med champagneglasen! Det sabrerade snittet på flaskan är mycket vasst, se till att inte röra det eller dricka direkt från flaskan!

OBS! Notera vart du pekar flaskan vid sabreringen. Flaskans topp kan flyga upp till 5-15 meter. Om du sabrerar inomhus så rekommenderar vi att du fäster ett snöre mellan sabeln och runt korken så att den inte träffar något eller någon och orsakar skada.

Klicka här för att titta på vårt utbud av snygga champagnesablar som alla kan graveras!