Många par väljer att gifta sig under sommarmånaderna, vilket inte är ett dugg konstigt. Sverige är förvisso vackert året om, men frågan är om inte vårt avlånga land är som allra fagrast under just sommaren, när vädret är som varmast, nätterna som ljusast och naturen står i blom. Dessutom är det ju också väldigt praktiskt att gifta sig på sommaren, då de flesta av ens nära och kära är lediga då och därmed lättare kan komma loss.Något som ibland uppfattas som lite problematiskt av en del bröllopsgäster, är det här med bröllopspresenten. Att komma tomhänt till ett bröllop är inte socialt accepterat, så långt är nog de flesta överens, men sen då? Hur mycket får en gåva egentligen kosta innan den blir för prålig och fäller skugga över de andra gästerna presenter? Eller omvänt: finns det något minimibelopp man helst inte bör lägga sig under, om man vill eller måste satsa på ett budgetalternativ? Vilka typer av bröllopspresenter bör man egentligen ge – skall man tänka praktiskt, snyggt eller nöjsamt när man väljer gåva?

Svaren på dessa frågor varierar såklart från person till person, men de allra flesta är nog överens om att det är tanken som räknas, och att det är viktigare att gåvan är personlig och väljs med omsorg, snarare än huruvida det rör sig om en present inom ett särskilt prisspann. Samma sak gäller funktionalitet. Ingen brud eller brudgum skulle väl tacka nej till en väldigt praktisk gåva, samtidigt som presenter som valts för att de "bara" är vackra också kommer uppskattas. Viktigast är som sagt att det rör sig om något som valts med omtanke. Köp bröllopspresent redan idag!
 

Graverade presenter – personligt och elegant


Graverade gåvor är garanterat personliga, eftersom de är helt unika och kanske pryds med en text som syftar specifikt på en enskild person. Eller ett nygift par. Vi på Get Personal säljer exempelvis en rad olika sorters champagneglas i varierande design och prisklasser, och just champagneglas är ju som vi alla vet klassiska gåvor för lite mer speciella tillfällen. Inte nog med att glasen alltså är givna succéer på egen hand – låter du gravera in de nygiftas (från och med bröllopet) gemensamma efternamn får du till den där personliga, omsorgsfulla känslan som är så viktig i dessa sammanhang.Vill du dessutom passa på att göra bröllopsfesten ännu lite festligare bör du kombinera glasen med en graverad champagnesabel. Vi har ett flertal olika modeller i vårt sortiment, som antingen levereras i eleganta presentskrin eller tillsammans med dekorativa ställ. Vi törs nästan lova att sabreringen av bröllopschampagnen blir ett minnesvärt festmoment som gästerna bär med sig under lång tid framöver.

En annan bra present, som man dock inte ser så ofta i just bröllopssammanhang (liten risk för dubbletter, med andra ord), är ljuslyktor. Även om sommaren är den ljusa och varma årstiden, blir det trots allt mörkt framåt småtimmarna (och bröllopsfiranden har ju en tendens att hålla på ett bra tag), och därför kommer dessa gåvor till nytta redan under bröllopsfesten.

En annan bra egenskap är att ljuslyktor och oljelampor – vi har allt från små lyktor avsedda för värmeljus till ordentliga lanternor – kommer till användning långt efter att den sista bröllopsgästen åkt hem, och bröllopsnatten är till ändå. Våra lyktor passar nämligen utmärkt att ha i lägenheten, på balkongen eller i trädgården, och smyckas de dessutom med en trevlig hälsning eller fras kommer bröllopsmyset vara i åratal.
 

Allt vanligare att brudparet ger gåvor


Att vi på Get Personal har ett brett utbud av bröllopspresenter är knappast någon hemlighet vid det här laget. Men hur gör då de bröllopspar som vill ge bort gåvor till bestman, tärnorna, toastmastern eller andra? Denna sedvänja blir bara vanligare och vanligare, och är ofta ett väldigt uppskattat och fint sätt att säga "tack" till de vänner och släktingar som tar på sig lite större ansvar avseende förberedelser och utförande av ceremonin.

Även i det här sammanhanget är det personliga mycket viktigt, så att gravera in namnet på gummens bestman på ett par manschettknappar, och ge honom dessa, kan vara en mycket god idé. Här på Get Personal har vi många olika manschettknappar att välja mellan, i skiftande former, material och färger. Fickpluntor är också ofta uppskattade gåvor till bestmen och toastmasters – även dessa har vi många olika varianter av, i skiftande storlekar och design. Gemensamt för samtliga är dock att de utan problem kan prydas med en text som du väljer själv.

Till tärnorna har vi ett brett sortiment av t.ex. halsband och andra smycken.

Ett annat alternativ är att ge bort matchande gåvor till bestman, tärnor och alla andra hedersgäster. Då är det viktigt att tänka unisex och undvika presenter som bara passar till vissa specifika plagg eller ändamål. Här har vi på Get Personal otaliga presenter och gåvoartiklar – från prydnader till olika slags husgeråd – som du och din andra hälft kan välja och vraka bland.