Fisher Space Pen utvecklades 1965 och togs i bruk av NASA 1967 och har sedan dess använts vid samtliga bemannade rymdexpeditioner, och var även med när människan gick på månen för första gången. Fisher Space Pen skriver utan problem på alla pappersytor, upp och ner, och i extrem kyla och hetta. Så för dig som behöver skriva i hårda förhållanden är Fisher Space Pen den ultimata pennan! Om du använder pennor för vardagsbruk så må detta vara ren kuriosa, men det känns ändå bra att vara ägare till en så historiskt signifikant och dessutom pålitlig penna.

En myt man ofta hör gällande rymdpennan är att NASA spenderade stora summor pengar på utvecklingen av en penna som skulle klara av att skriva i alla förhållanden, medan ryssarna tog en enklare och billigare väg genom at förse sina kosmonauter med - blyertspennor.

Sanningen är dock att rymdpennan utvecklades privat av Paul C. Fisher, som sedan började sälja pennan till bl.a. NASA. Men det är sant att ryssarna använde blyertspennor, i alla fall fram till år 1969 då även de började investera i Fisher Space Pen.

Fisher Space Pen tillverkas i USA och består av förkromad mässing och högkvalitativa komponenter. Pennan har dessutom livstids garanti för material eller tillverkningsfel. Utöver NASA så används pennan även av US Air force, US Navy Seals, US Armed Forces, Canadian Snowbirds 431AD Squadron, FBI, State Troopers, ryska Sojuz och MIR, franska Ariane Space Program och Everest North Face Ski Expedition.

Vi har två modeller av Fisher Space Pen, dels originalet som varit oändligt populär sedan sin debut, men även den mindre och smidigare Bullet-versionen. Vilken väljer du?