Svenskar tycker onekligen om sommarbröllop, ca 45% av alla som gifter sig gör det under juni, juli eller augusti. Historiskt sett så var dock höstbröllop vanligare i Sverige. Den överlägset populäraste dagen att gifta sig på är lördagar, inte så konstigt kanske att det passar bra med bröllop på lördagar när de flesta är lediga från jobbet och kan vara med och fira!

Förutom sommarperioden så har rytmiska datum varit väldigt populära fram till 2012, t.ex. 121212. Nu får man vänta ytterligare 87 år om man vill kunna gifta sig på denna typ av datum.

Det var även många par som passade på att gifta sig på samma datum som kronprinsessan Victoria och prins Daniel; den 19 juni 2010.

I Stockholms län och Jönköpings län så gifter man sig i större utsträckning än vanliga landet, och medelåldern för giftermål är ca 34 år för kvinnor och ca 37 år för män.

När det kommer till bröllopsgåvor är presenter med gravyr ett väldigt uppskattat tema, något vi tycker är väldigt roligt då vi får leverera många kärleksfulla gåvor till lyckliga brudpar. De mest populära bröllopspresenterna vi har är t.ex. en graverad champagnesabel och graverade champagneglas, vilket naturligtvis passar utmärkt när brudparets ska firas!

Vad tycker du är en riktigt bra bröllopspresent?