Ända sedan 1930-talet har man i Sverige firat Fars dag, en tradition som började så sent som 1910 i USA, där Sonora Smart Dodd ville fira sin far William Smart som ensam hade tagit hand om sex barn. Dagen spreds till hela USA, och så småningom även till andra länder. Från början firades Fars dag i Sverige i juni, men högtiden flyttades sedan till den andra söndagen i november, då den fortfarande firas, inte bara i Sverige utan även i de andra nordiska länderna.

Även i andra delar av världen firar fars dag på varierande datum. I Sverige är det vanligt att man på något sätt uppvaktar sin pappa med frukost på sängen och presenter. I många familjer väljer man att spendera dagen tillsammans och hitta på något roligt för hela familjen, eller kanske något som pappa tycker om att göra. Kanske går man ut och äter tillsammans eller lagar en riktigt god middag hemma.

Precis som på mors dag vill man också ofta på fars dag ge bort en present som är personlig och som pappa garanterat tycker om. Trots detta får ungefär varannan far en opersonlig slips i present. 2015 infaller Fars dag söndagen den 8 november, och vad passar väl bättre i det trista höstmörkret än att pigga upp och visa sin uppskattning för pappa med en genomtänkt present?
 

Vad ska man ge till far?


Vad ska man då ge till far på hans alldeles egna dag? En slips känns kanske för opersonlig och tråkig, och ibland vill man kanske fira sin pappa med mer än bara ett kort och en blomma. Vad är en perfekt fars dag-present?

Alla pappor är ju som bekant olika, så det är viktigt att du hittar en present som säger något om just din pappa och vad han tycker om, för att visa att du uppskattar honom precis som han är. En lösning för att kunna ge bort en mer personlig present är så att ge bort något användbart graverat med pappas namn, initialer eller en personlig hälsning eller text. Varför inte ett par manschettknappar med pappas initialer? En uppskattad present som är användbar lång tid framöver. Är pappa en riktig whiskyälskare? Då kanske ett par whiskyglas eller en whiskykaraff med en personlig gravyr är den perfekta presenten?Om pappa snusar, är en snusdosa med hans namn graverat en rolig present. Det finns många presenter som kan göras lite mer speciella och betydligt mycket roligare och mer uppskattade med hjälp av en personlig gravyr. Beroende på vad just din pappa uppskattar och är intresserad av, så är det lätt att finna det perfekta fars dag-presenten för honom. Gör den sedan helt personlig med hjälp av en graverad hälsning, initialer eller namn, så har du en present som kommer att bli uppskattad och ihågkommen under lång tid framöver. Kanske skulle just din älskade pappa uppskatta en personlig fickplunta eller ett snyggt och stilrent armband med sina initialer på?

Är han en vinälskare så kanske en personligt graverad korkskruv kan falla honom i smaken? Tycker pappa om att gå i skogen eller fiska eller bara fika och ta det lugnt i trädgården? Då är en personligt graverad termos en riktigt kul present. Det finns många användbara och vackra ting som med gravyr blir en personlig och älskad present till pappa. Välj mellan korthållare, cigarettändare, cigarettetuier, kockknivar, pennor, sedelklämmor, termosar och mycket mer.Det är enkelt att hitta den perfekta och mest användbara presenten till just din pappa på fars dag. Genom att gravera in en hälsning eller något annat, så blir presenten dessutom både unik och personlig och blir ett minne att spara under många år framåt. Klicka här för att se våra bästa presenttips till fars dag. Uppvakta din pappa ordentligt på fars dag med en personlig present!