Sommaren står för dörren, och inom kort står syrenerna i blom. För landets många tredjeringare stundar dock mer än bara vackert väder, bad och ljusa nätter. Studenten är äntligen här, och för de allra flesta är denna ceremoni att betrakta som det slutliga klivet in i vuxenvärlden.

Så vad ger man då i studentpresent till den som snart skall till att fröjdas i ungdomens vår? Vi har presenterna som gör succé när studenterna springer ut och på den efterföljande mottagningen! Det som gör just våra produkter extra passande att ge bort som studentpresenter är det faktum att de kan graveras med text du som kund väljer helt själv. På så sätt blir de unika och väldigt personliga gåvor som verkligen berör!
 

Skåla och fira med stil


Att skåla i champagne är ett måste när gymnasiet nu når sitt slut, men om rätt skall vara rätt kan detta nordfranska bubbelvin inte serveras eller drickas hur som helst. Till traditionen hör att champagneflaskor skall sabreras, det vill säga att korken och flaskhalsen slås av med hjälp av en särskild slags sabel. Exakt hur den här traditionen uppstått tvistar de lärda om, men en populär teori är att denna sed började med de franska kavalleristerna under Napoleonkriget.

En champagnesabel gör studentfirandet lite extra högtidligt, samtidigt som det är ett välbeprövat partytrick som garanterat höjer stämningen under mottagningen eller skivan. I getpersonals sortiment finner du flera olika sablar, med handtag och blad i olika färger och material. De flesta modellerna levereras även med ett elegant ställ, i vilket sabeln sedan kan monteras som prydnad. På så sätt kommer denna gåva väl till pass även långt efter det att studentfirandet är över och den vita mössan lagts på hyllan, då en sabreringssabel kan användas om och om igen, och dessutom fungerar utmärkt som inredningsdetalj.

Champagne skall ju också, som bekant, drickas ur speciella glas. Vi har en rad olika champagneglas till salu, som alla enkelt kan förses med en text du själv formulerar. I sortimentet finner du produkter från bland annat de tyska kvalitetsmärkena Spiegelau och Zwiesel Kristallglas, franska Chef & Sommelier och våra egna glasgiganter Orrefors och Kosta Boda. Form, design och färg varierar, vilket innebär att vi har något för de allra flesta smaker.

För lite starkare drycker – eller bara vanligt vatten – rekommenderas dock en charmig fickplunta i stål, tenn eller läderimitation. Vår allra minsta modell går att hänga på nyckelknippan och vår största rymmer nära två liter (!) – de andra kan smidigt stoppas ned i handväskan eller innerfickan. Samtliga kan graveras. Flera fickpluntor kommer också med muggar eller koppar som gör det enkelt att bjuda klasskamraterna på uppfriskande dryck.En klassisk gåva att ge bort på examensdagen är annars en graverad penna. Vi saluför ett flertal modeller, samtliga paketerade i vackra askar som gör gåvan smidig att slå in. Välj mellan smakfullt svarta reservoirpennor eller läckra kulspetsvarianter i modern metallic. Ett alldeles utmärkt sätt att gratulera den kille eller tjej som nu på allvar lämnar ungdomsåren bakom sig.
 

Snygg från topp till tå


Manschettknappar är accessoarer som, trots sin ringa storlek, kan göra underverk för att lyfta fram bärarens personlighet. Vi på getpersonal har ett brett utbud av dessa, i olika former och material. Det innebär att oavsett hur kostymen som din son, bror eller pojkvän bär på examensdagen ser ut, så har vi något som matchar! En tidlös och mycket prisvärd studentpresent till en kille, som kan återanvändas även vid framtida firanden!När examensdagen väl kommer, den vita studentmössan träs på huvudet och de graverade manschettknapparna från getpersonal sätts på plats i skjortärmarma, är det viktigt att inte glömma bort att hålla skorna blanka och fina under dagen. Ett skoputsset i läder från Jacob Jones innehåller allt det som behövs för att skorna skall förbli skinande snygga under hela dagen. Dessa behändiga kit är lätta att bära med sig (och plocka fram), och kommer i tre färgnyanser – "Brown & Khaki", "Grey & Check" och "Tan & Check". I varje kit ryms en borste, en putsduk och två burkar skokräm.

Förutom dessa praktiska kit har vi även lite lyxigare skoputslådor i smakfull design. Dessa är större till storleken, men rymmer desto fler tillbehör, och fungerar dessutom utmärkt som inredningsartiklar i den första, egna lägenheten.

En, likt pennan, klassisk studentpresent är en ny, snygg klocka. Många är de unga män och kvinnor som genom åren kunnat glädjas åt ett sprillans nytt armbandsur i gåva på examensdagen. Ska du ge ditt barn eller pojk- eller flickvän en klocka i studentpresent? Paketera den då i något av våra eleganta klockskrin och gör presenten ännu trevligare. Vi har flera modeller i olika nyanser, såväl med som utan glaslock. Samtliga går att gravera med exempelvis mottagarens namn eller en personlig hälsning som du formulerar själv.

Sjung om studentens lyckliga dar med oss på getpersonal!