Skovård - Skoputs för läder

Det är viktigt att vårda sina läderskor då lädret utsätts för mycket påfrestningar, speciellt under vår, vinter och höst. Med denna guide samt en stilren och praktisk skovårdslåda "Saphir" blir skovård och skoputs av läderskor enkelt och roligt!

Skovård i 5 steg

1. Rengöring

Innan du applicerar skokräm är det viktigt att du rengör dina läderskor. Borsta dem med en shine-brush och använd rengöringsmedlet Saphir Lotion. Använd bomullstrasan för att gnugga in lotionen i lädret. När du är färdig torkar du snabbt av skorna med bomullstrasan och låter dem torka.

2. Restaurering

Nu är det dags att restaurera uttorkat läder. Rengöringen öppnade lädrets porer och förberedde det för att kunna absorbera vårdande oljor. Använd Saphir Renovateur för bästa resultat. Applicera krämen med en polish applicator-brush, låt torka i 5 minuter och borsta snabbt över skon med en shine-brush.

3. Polish


Använd Saphir Pommadier skokräm för att putsa upp dina läderskor.  Denna skokräm med matt glans mjukar upp, vårdar, återfärgar och impregnerar dina skor. Applicera skokrämen med bomullstrasan. Vänta i 5 minuter och borsta dem sedan med en shine-brush.

4. Glans

Om du vill ha den där extra glansen, använd det högglansiga skovaxet Saphir Pate de Luxe. Vaxet innehåller 7 olika sorters vax, alla med specifika ändamål som glans, mjukgörning, skydd och doft. Appliceras på samma sätt som Saphir Pommadier.


5. Finish

Hemligheten med riktigt glansiga skor är det sista steget: borsta dina skor med en shine-brush av hög kvalitet. Borsta med korta, snabba rörelser och ta god tid på dig. Om du önskar en matt finish så hoppa över det fjärde steget. Kom ihåg att använda skoblock för dina nyputsade läderskor och när du inte använder dem!