Tips på studentpresenter 2016

lördagen den 30:e april 2016 kl. 16:06:10 Europe/Stockholm

Letar du också efter en perfekt studentpresent? Studentpresenter kan vara svåra att köpa, då man gärna vill att de ska vara speciella. Studenten är ju ändå ett minne för livet och många sparar sina studentpresenter som minnen för framtiden. Beroende på vem i din närhet som tar studenten så finns lite olika saker att tänka på, men gemensamt för de flesta är att man vill att presenten ska vara personlig, speciell och kunna skänka glädje åt mottagaren under lång tid framöver. Klicka här för att se på våra bästa tips på studentpresenter!


 

Studentpresent till pojkvän


Om din pojkvän ska ta studenten i år, så vill du säkert ge honom den perfekta studentpresenten. Som alla vet kan det ibland vara svårt att köpa studentpresent till en kille utan att presenten blir allt för allmängiltig och lite tråkig. Ett knep för att göra studentpresenten lite roligare är att göra den personlig. Börja med att välja ut en present som du tror att din pojkvän skulle gilla och låt den sedan graveras med en personligt utvald gravyr. Det kan vara hans eget namn, initialer eller någon annan personlig text som påminner om dig. Det går att gravera på många olika material: glas, trä, läder, metall och mycket mer. Det gör att det finns många möjligheter att hitta en present som passar just din kille.Ett par manschettknappar, graverade med hans initialer är en fin present som är användbar länge. Eller varför inte en snygg och stilren fickplunta med hans namn ingraverat för att fira den stora dagen som studenten är för de flesta. Om din pojkvän är intresserad av mode och kläder så kanske ett armband eller ett snyggt halsband med en personlig text ingraverat kan passa bra. Ett par snygga whisky-glas med en personlig text eller hälsning är också en present som kan användas och uppskattas i många år framöver. Vad kan vara bättre än en present som kommer att påminna din pojkvän om dig varje gång han använder den?
 

Studentpresent till flickvän


Tar din flickvän studenten i år? Vill du överraska henne på den stora dagen med den perfekta studentpresenten? Det finns många studentpresenter som passar perfekt till en tjej. Varför inte hylla hennes prestation med ett vackert halsband med hennes namn eller ett fint citat ingraverat? Är din flickvän inredningsintresserad så kanske hon skulle gilla en vacker ljuslykta? Ett par snygga champagneglas är alltid uppskattade, och de blir säkert ännu mer uppskattade med en personligt utvald graverad text. Kanske hennes eget namn, initialer eller något citat från en sångtext som betyder extra mycket för henne? Varje gång hon bär halsbandet kommer hon att påminnas inte bara om den stora dagen om studenten var, utan även om din kärlek. En graverad studentpresent till din flickvän blir både personlig och romantisk. Välj ut en present som passar din flickväns personlighet.För den inredningsintresserade kanske en ljuslykta eller ett fint smyckeskrin, för den modeintresserade ett smycke eller accessoar, för tjejen som vill göra karriär kanske en snygg penna i rostfritt stål eller en användbar och snygg powerbank kan passa bra. Oavsett vem din flickvän är, så finns den perfekta presenten till hennes student. Välj bara ut det som du tycker passar henne bäst och gör hela presenten sedan komplett med en personligt utvald gravyr, så har du garanterat en present som hon inte kommer att få av någon annan och som kommer att påminna henne om dig varje gång hon ser den. Till studenten vill man ge bort en present som är unik och hållbar, för att mottagaren ska kunna ha glädje av den under en lång tid och för att vara ett minne från den stora dag som studenten är. En graverad studentpresent kommer att skänka glädje och vara ett minne i många år efter studentdagen!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på Mors dag-present 2016

fredagen den 29:e april 2016 kl. 14:50:01 Europe/Stockholm

Är det en person i våra liv som vi vill, och bör, hylla lite extra så är det väl våra mammor? Inför mors dag 2016 är vi väl många som funderar på den perfekta presenten till just vår mamma, för att visa hur mycket hon betyder. Här hittar du våra bästa tips på mors dag-presenter!

För att undvika ännu en trist present som hamnar längst ner i byrålådan, så kan en personlig, graverad present bli den bästa mors dag-presenten. En graverad present är så personlig att mottagaren ofta vill behålla den länge. Helst vi väl också att mammas present passar just hennes stil och intressen? En fin present som passar just din mamma graverad med henens namn eller något annat personligt, blir ett minne som hon kan behålla under lång tid. Den perfekta presenten till mamma som aldrig unnar sig själv något. Välj ut något som passar mamma och sätt pricken över i:et med en gravyr med hennes namn, ett vackert citat eller något annat som kommer från hjärtat.
 

Vad ska jag köpa till mamma?
 
En graverad mors dags-present blir alltid en uppskattad present, och det finns mycket att välja på som kan graveras med en personlig text. Välj ut ett vackert vinglas, ett halsband eller ett smyckeskrin som du tror att mamma skulle gilla och gör det sedan ännu mer personligt med en gravyr du själv funderat ut. Ett set med vinglas med din mammas initialer eller ett halsband med barnens namn blir den perfekta presenten till mamma. Med en graverad present kommer mamma att påminnas om att hon är uppskattad och älskad varje gång hon använder presenten. På så sätt blir det en mors dags-present som skänker glädje i många år.
 

Tips på presenter till mamma
 
Det finns många saker som kan graveras och på så sätt göras ännu vackrare. Utgå från vad just din mamma gillar, har för stil eller är intresserad av, och komplettera sedan detta med en noga utvald gravyr. Enkelt och uppskattat! Du kan välja att gravera mobilfodral, pennor, tändare, halsband, smyckeskrin, vinglas och mycket mer. Tycker din mamma om smycken och accessoarer så kanske ett halsband eller ett fint armband med sina egna eller dina initialer skulle vara uppskattat? Det finns flera olika stilar att välja mellan, för att passa mammor med olika smak och stil. Är hon intresserad av matlagning, så kanske en kockkniv, en köttyxa eller en champagnesabel kan vara bra presenter. För den inredningsintresserade mamman kan du väja ljuslyktor i olika modeller och färger. Glas är ett vackert material att gravera på och det finns många olika typer av glas som är fina att gravera.

Gillar mamma whisky? Gravera henens initialer på ett par snygga whiskey-glas. Är hon mer av en champagne-älskare kanske? Ett par snygga champagneglas med personligt utvald gravyr blir en uppskattad present som verkligen går att använda och ha glädje av i många olika sammanhang. Det går även bra att gravera på trä och läder, vilket gör möjligheterna ännu större. Ett snyggt iPhonefodral i läder med en personlig gravyr blir verkligen en present som kommer att användas och uppskattas. Varför inte välja en present som piffar upp arbetet för mamma? Gravera en snygg penna eller ett USB-minne, och mammas arbetsdag på kontoret blir genast lite roligare då hon påminns om hur älskad hon är av sin familj. Välj ut en present som verkligen passar din mamma och piffa till den med en gravyr av en text eller något annat som betyder något speciellt, och du har en present som mamma verkligen kommer att uppskatta och älska under lång tid framöver. Aldrig mer en tråkig krukväxt eller en intetsägande present som skulle passa vem som helst: välj ut något personligt till just din mamma!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Alla hjärtans dag-present till pojkvän

måndagen den 1:e februari 2016 kl. 11:01:06 Europe/Stockholm

På Alla hjärtans dag vill väl de allra flesta av oss ge bort något som både är personligt och unikt och som vi vet dessutom blir uppskattat av mottagaren. Det är dock inte alltid det lättaste att hitta en present som uppfyller alla dessa kriterier. Du som har en pojkvän vet hur svårt det kan vara. Men vi hjälper dig här att hitta en perfekt alla hjärtans dag-present till pojkvän!

Till Alla hjärtans dag 2016 kan du ge bort en present som är både personlig, användbar, helt unik och som kommer att bli ett minne för livet: en personligt graverad present. Genom att välja en personlig gravyr på exempelvis ett armband, ett par manschettknappar eller en klocklåda så får du en present som inte bara kommer att bli uppskattad för sin användbarhet och sin kvalitet, den blir också helt unik och personlig då du alldeles själv väljer texten som ska graveras.Varför inte låta gravera in din pojkväns namn eller initialer på ett halsband eller på en sedelklämma? Eller varför inte en kärlekshälsning eller någon annan personlig text som betyder något alldeles speciellt för bara er två? Är din pojkvän en hängiven snusare så kan en snusdosa med en unik text ingraverad bli en perfekt present och vem har inte användning för en klassisk och stilren tändare? Pryd den sedan med ditt namn, så kommer din pojkvän att tänka på dig varje gång han använder den.
 

En graverad present blir ett minne att vårda


Genom att låta gravera en speciell present till din älskade pojkvän, så har du garanterat en present som kommer att uppskattas och vårdas ömt. Ingen annan kommer att ha en exakt likadan vinlåda eller cigarett-etui som den din pojkvän fått på alla hjärtans dag. Helt unik och helt garanterat mycket uppskattad.
 

Hur hittar jag den perfekta presenten till min pojkvän?


Så hur hittar man då den fullständigt perfekta presenten till sin bättre hälft? Fundera först över vad just din pojkvän gillar. Är han intresserad av vin? Då kanske han skulle uppskatta en vinlåda? Är han en kille som bryr sig om hur hans er ut och klär sig? Då är antagligen ett par snygga manschettknappar en perfekt present till just honom. Är han en jordnära kille, som gillar att ta en varm kopp kaffe i naturen? Då kan du ge honom och snygg och hållbar termos.Har du väldigt svårt att komma på något speciellt som just din pojkvän skulle gilla eller är intresserad av, så finns det en hel del saker som de flesta av oss uppskattar och använder. Du kan ge din respektive en stilfull skoputslåda, en klassiskt snygg plånbok eller ett kortfodral så att han kan förvara sina kontokort och medlemskort med lite stil. När du hittat den perfekta presenten som du tror att just din pojkvän skulle uppskatta, så kan du göra den ännu mer personlig och unik genom att låta gravera den med exempelvis ett namn, initialer, ett speciellt datum eller någon annan personligt betydelsefull text. Kanske finns det en fras ur en sångtext eller en dikt som betyder särskilt mycket för er som par?Låt gravera in den texten så kommer pojkvännen att påminnas om er kärlek varje gång han ser den. På så sätt blir den redan personliga presenten helt unik och kommer garanterat att bli uppskattad. Finns det något bättre än att ge bort en present som mottagaren verkligen blir glad för och kommer att använda, kanske i åratal framöver? Det allra bästa är att han kommer att tänka på dig varje gång han ser eller använder presenten. På så sätt får du en alla hjärtans dag-present som räcker i många år.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personliga examenspresenter

måndagen den 4:e januari 2016 kl. 11:01:06 Europe/Stockholm

I januari är det många utbildningar vid universitet och högskolor som avslutas och dess studenter tar examen. Exempelvis är det många lärare, förskollärare och sjuksköterskor som får sin examen under den allra kallaste tiden på året. En akademisk examen delas ut av statliga universitet eller högskolor, men även privata lärosäten kan efter tillstånd från regeringen få utdela examen. Att ta examen är en av de största dagarna i livet, och detta ska firas ordentligt. Efter flera år av hårda studier på ett magert studielån är studenten äntligen färdig med sin utbildning och ska kasta sig ut i vuxenlivet på riktigt.

Har du någon i din närhet som ska ta examen så vill du nog ge bort en riktigt fin examenspresent. En riktigt bra examenspresent ska vara både personlig, av god kvalitet och påminna om den stora dagen i år framöver. Du vill inte behöva komma med ytterligare en flaska champagne, hur gott det än är, och vem har någonsin blivit glad för ett presentkort? Att hitta den perfekta examenspresenten kan vara lättare sagt än gjort, men det finns några knep att ta till, för att kunna komma med ett paket med ett något mer spännande innehåll än en kokbok eller en anonym klocka.

För det första ska du alltid försöka hitta en present som mottagaren verkligen kommer att uppskatta och sätta värde på. Här kan du till exempel välja en present som har med ett särskilt intresse att göra eller som på något sätt kan kopplas till den utbildning denne just har avslutat. Det kan till exempel passa väldigt bra med en snygg och lite mer exklusiv korthållare, där den som just tagit sin examen kan förvara sina visitkort från sitt framtida arbete och yrkeskontakter? Kanske vet du att mottagaren av presenten bryr sig om sitt utseende och sin stil? Då kanske denne skulle uppskatta en snygg klockförvaring eller en läcker accessoar som exempelvis ett halsband eller ett armband?Det är också en god idé att ge bort något som är lite mer exklusivt än det man vanligen köper till sig själv, exempelvis en champagnesabel eller en vacker whiskeykaraff? Kanske en finare variant av något man använder dagligen, såsom en plånbok eller en exklusiv penna? Detta är saker vi alla använder och har nytta av och som kan vara lite extra roliga att få i en lite mer exklusivt designad variant. Nästa steg är att sätta den där personliga och unika prägeln på presenten. Du kan då gravera in exempelvis ett namn eller ett par initialer på det du valt ut som present.Det går att gravera på många olika material som exempelvis glas, metall och trä. Det finns därför många fantastiska presenter att välja mellan som du dessutom kan göra helt unika och personliga genom en egenvald gravyrtext. Du kan exempelvis ge bort ett par manschettknappar i stilren design, graverade med mottagarens initialer. Eller varför inte vackra whiskey-glas med studentens namn ingraverat, för att fira den så efterlängtade examen? Genom att välja ut en personlig gravyr såsom ett namn, initialer, ett årtal eller varför inte en textrad som bär på en speciell mening för mottagaren kan du göra en bra present fantastisk.

Det är alltid roligare och mer minnesvärt att få en present som är personlig och unik, särskilt på en dag som är så viktig som examensdagen. Ett par champagneglas med presentmottagarens initialer ingraverade passar extra bra att skåla i en dag som denna! Genom att ge bort en personlig och unik present i form av något med en egen utvald text ingraverad, garanterar du att presenten kommer att uppskattas och vårdas som ett kärt minne i många år framöver.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Julklappstips till pappa

torsdagen den 19:e november 2015 kl. 20:55:20 Europe/Stockholm

Har du också en helt fantastisk pappa, väl värd en lika fantastisk julklapp? Har du svårt att komma på vad denna fantastiska julklapp skulle vara? Många tycker att det är svårt att köpa både födelsedagspresenter och julklappar till sina pappor. Kanske verkar det som om de har allting, eller inte behöver eller vill ha något? Är din pappa dessutom av den bestämda uppfattningen att shoppa är det tråkigaste som finns, så har du en man som förmodligen inte kommer att önska sig något speciellt heller. Det betyder dock inte att det inte finns saker som han skulle bli glad av och uppskatta. Då finns det några tips som kan vara värda att ta till sig när du ska köpa julklapp till pappa.

För det första kommer nog din pappa att bli glad för det mesta, så länge julklappen ges bort med omtanke och kärlek. Du kan också utgå ifrån vad just din pappa gillar eller är intresserad av för att försöka få en så bra anpassad julklapp som möjligt. Om din pappa är en man som tänker på hur han ser ut och hur han klär sig så kanske ett smycke eller en accessoar av något slag kan bara en bra present, exempelvis ett armband, en slipsnål, ett par manschettknappar eller liknande för att piffa upp hans garderob.Om din pappa är matintresserad så har han ju alltid användning för en riktigt bra kockkniv, eller varför inte en snygg korkskruv? Tänk på att det alltid är uppskattat med en julklapp som är både användbar, snygg och av bra kvalitet. På så sätt får din pappa användning för julklappen under lång tid framöver. En julklapp där du verkligen tänkt igenom vad just din pappa gillar och som han faktiskt har användning för, är ofta den mest uppskattade julklappen. På så sätt kan du unna din pappa något han behöver och blir glad för, men som han aldrig skulle köpa till sig själv.
 

Julklappstips till pappa


För att julklappen ska bli ännu mer unik och uppskattad, är ett tips att välja en julklapp som kan graveras. En personlig julklapp är alltid mycket roligare än en julklapp som skulle kunna ges till vem som helst. Gravera din pappas initialer på ett par manschettknappar eller hans namn på ett armband eller en fickplunta, så har du en present eller en julklapp som håller i längden och som dessutom är personlig och helt unik. Du kommer garanterat att vara ensam om en så personligt anpassad julklapp vid julklappsutdelningen på julafton.

Om du dessutom lyckas kombinera en unik graverad text med en julklapp som passar just din pappas intressen, så är det enkelt att hitta den perfekta julklappen till far. Kanske skulle din pappa uppskatta ett smycke med sina barns namn ingraverat? Eller kanske whiskyglas prydda av hans egna initialer eller namn? Vad du än väljer att låta gravera in så kan du vara säker på att ingen annan kommer att ha en likadan av det du ger bort till din pappa.

Tycker du att det är svårt att hitta något som talar till din pappas särskilda intressen så uppskattar alla en vacker penna eller en snygg plånbok, det är ju något som vi alla använder. Även denna typ av julklappar kan graveras för att göra dem lite extra personliga. En julklapp med en personligt utvald gravyr gör verkligen det där lilla extra för att göra den till en unik, personlig och alltid lika uppskattad present. Din pappa kommer att känna att du tänkt just på honom, och det är väl precis det vi vill uppnå när vi ger bort julklappar? En mer personlig julklapp är roligare att både få och att ge bort.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Julklapp till pojkvännen

måndagen den 16:e november 2015 kl. 20:55:20 Europe/Stockholm

Är det någon julklapp man alltid funderar lite extra på så är det väl den till pojk- eller flickvännen? Man vill ju gärna ge bort något som kommer från hjärtat och någonting som mottagaren faktiskt vill ha och kommer att behålla under en lång tid framöver. Julklappen ska gärna också vara personlig och passa den person som ska få den och hens intressen och smak. Det kan också vara svårt att ge presenter till en kille eller man, även om detta säkert också är sant för en hel del tjejer och kvinnor. Klicka här för att se våra bästa julklappstips till pojkvän.

Många kanske inte tycker så mycket om att shoppa själva och unnar sig sällan eller aldrig något. Så mycket större anledning att unna din pojkvän något som är fint och som han tycker om. Oavsett vad din pojkvän tycker om så finns det ett enkelt trick för att göra julklappen ännu mer personlig: gravyr. Köp en julklapp som går att gravera, så har du en personlig julklapp som går att anpassa efter precis din pojkväns smak. En personlig, graverad julklapp är så mycket roligare att både få och ge än julklappar som skulle kunna passa vem som helst.
 

Vad köper jag i julklapp till honom?


En graverad julklapp blir alltid en uppskattad present, och eftersom det går att gravera på flera olika material, så finns det en uppsjö julklappar till pojkvännen som kan graveras med en personlig hälsning, initialer eller ett namn.På så sätt kan du piffa upp en redan fin present som ett smycke eller något annat med en personlig graverad text och din pojkvän kommer att påminnas om dig varje gång han använder sin julklapp. Välj något som talar till just hans intressen och det han tycker om och välj sedan en text att gravera, så har du snabbt den perfekta presenten, enkelt och mycket uppskattat!
 

Julklappstips till pojkvännen


Så, vad kan man då köpa till sin pojkvän i julklapp? Om du vill köpa en julklapp till pojkvän som ska graveras med något personligt, så finns det möjligheter, alltifrån smycken och manschettknappar till whiskyglas, snusdosor, tändare, sedelklämmor, mobilfodral och pennor, alla i stilren och snygg design.

Vad du väljer att ge din pojkvän beror i första hand på hans tycke och smak. Är han en kille som bryr sig om hur han ser ut så kanske ett par graverade manschettknappar är den perfekta klappen? Är han en jordnära man som gärna är ute i naturen kanske en termos eller en tändare med en personlig gravyr kan passa? För den som tycker om att laga mat är en kockkniv i hög kvalitet och med de egna initialerna graverade en rolig present.

Om din kille gillar cigarrer och behöver en snygg humidor eller kanske är klocksamlare och skulle uppskatta en snygg klockförvaring, så kan det vara bra att veta att det även går utmärkt att gravera snyggt i både trä och glas. Möjligheterna är oändliga, och det finns många typer av snygga och uppskattade julklappar som går att göra unika och personliga genom att lägga till en graverad text.

Vad du väljer att låta gravera är helt upp till dig: kanske din pojkväns initialer, hans namn eller någon personlig text som betyder mycket för just er två? Du kanske till och med vill låta gravera ditt eget namn på ett smycke eller något annat som din pojkvän kommer att använda varje dag? Vad du än väljer att gravera så är en personlig hälsning från sin älskade är något som lyfter en redan personlig present till en helt annan nivå. En graverad present som är särskilt utvald för just din pojkvän kommer att bli ett uppskattat minne i många år framåt.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personligt graverade julklappar

tisdagen den 10:e november 2015 kl. 14:57:38 Europe/Stockholm

Varje år ställer vi oss frågan: vad är egentligen den perfekta julklappen? Svaret är lika självklart och komplicerat som frågan, och det beror så klart vem som ska få klappen i fråga. Tillhör du också dem som är ute i sista minuten därför att du in i det längsta skjutit fram julhandlandet på grund av bristande inspiration? Tycker du att det är svårt att komma på julklappar som verkligen gläder mottagaren? Allt för ofta skjuter vi upp inköpen av julklappar, bara för i slutändan stressa och köpa något tråkigt och opersonligt eftersom vi saknat både inspiration och tid att komma på något riktigt bra.

Alla vill ge bort personliga julklappar, men hur gör man egentligen det? Idag köper många sina julklappar på nätet, en trend som haft en explosionsartad utveckling de senaste åren, och det ger också nya möjligheter att hitta den perfekta klappen.

Idag finns det knappt någonting du inte kan köpa online, det gäller såväl julklappar som andra presenter. Att köpa julklappar online är ett utmärkt sätt att skaffa sig en bra överblick och jämföra olika varor med varandra innan du handlar. Detta kan göra att du sparar både pengar och dyrbar tid, som det ju så ofta är så ont om i juletider. Det är också oftast enklare att i lugn och ro tänka igenom sina inköp utan att behöva trängas med hundratals andra julshoppare. På nätet kan du, hemifrån eller var du nu befinner dig, jämföra olika julklappar med varandra för att verkligen hitta den där perfekta klappen till mamma, pappa eller mormor.
 

Julklappstips för personliga julklappar


För att hitta den där verkligt personliga julklappen som inte bara hamnar i en anonym hög bland andra opersonliga julklappar, så gäller det att du känner mottagaren. Vad tycker han/hon om? Har han/hon några speciella intressen eller hobbys? Finns det något sådant är det mycket enklare att lyckas ge bort en julklapp som signalerar att det verkligen finns en tanke bakom den. En personlig julklapp är också betydligt roligare att få än något som skulle kunna ges bort till vem som helst.

Ett utmärkt sätt att göra julklappen ännu mer personlig är att låta gravera den med namn eller någon personlig hälsning. Ge gärna bort ett smycke till mamma eller flickvännen med en hälsning som visar hur mycket du älskar henne. Det kommer garanterat att bli en uppskattad present. Det finns även en mängd andra saker som kan graveras och på det sättet göras mycket mer personliga, exempelvis glas, karaffer, ljuslyktor, mobilfodral, knivar, pennor och mycket mera. Det går lätt att hitta en julklapp som passar och som dessutom kan graveras.Du kan låta gravera både glas, trä, metall och läder, vilket gör möjligheterna till en personlig present eller julklapp nästintill oändliga. Det finns julklappar som kan graveras i de flesta prisklasser och som passar de flesta intressen. Med en gravering blir presenten med ens mycket mer personlig, och du kan visa att du verkligen tänkt på mottagaren när du valt ut julklappen.
 

Den perfekta företagsjulklappen


Den perfekta julklappen till företagets julfest, finns den? Ska du ge julklappar till dina anställda eller kollegor, så har du nog redan stött på det vanliga problemet med detta: Hur hittar man en julklapp som passar alla och som ändå är personlig och rolig? Även här kan du med fördel ge bort en graverad julklapp, och på så sätt visa din omtanke.

Välj en julklapp som de flesta använder eller uppskattar och lägg till din egen personliga hälsning i form av en gravyr, så har du den perfekta julklappen till företagets anställda eller kunder. Passa på att tacka din personal för året som gått! En graverad julklapp blir uppskattad och ihågkommen under många år framöver. Våra bästa julklappstips hittar du här!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Vinnare fototävling oktober 2015

onsdagen den 21:e oktober 2015 kl. 10:40:12 Europe/Stockholm

Vi har fått massor av fina bidrag i vår fototävling, så det var inte lätt att utse en vinnare. Men till slut så kom vi ändå överens om att Alexanders fina och stilrena bild på champagnesabeln Fox Sciabola var vår favorit, grattis! Ett presentkort på 1000 kr mailas till dig!

Vinnarbilden:Missade du vår fototävling? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar nästa tävling och våra senaste produktnyheter och erbjudanden! Scrolla längst ner på sidan så hittar du formuläret för att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på fars dag-present 2015

torsdagen den 15:e oktober 2015 kl. 21:55:20 Europe/Stockholm

Ända sedan 1930-talet har man i Sverige firat Fars dag, en tradition som började så sent som 1910 i USA, där Sonora Smart Dodd ville fira sin far William Smart som ensam hade tagit hand om sex barn. Dagen spreds till hela USA, och så småningom även till andra länder. Från början firades Fars dag i Sverige i juni, men högtiden flyttades sedan till den andra söndagen i november, då den fortfarande firas, inte bara i Sverige utan även i de andra nordiska länderna.

Även i andra delar av världen firar fars dag på varierande datum. I Sverige är det vanligt att man på något sätt uppvaktar sin pappa med frukost på sängen och presenter. I många familjer väljer man att spendera dagen tillsammans och hitta på något roligt för hela familjen, eller kanske något som pappa tycker om att göra. Kanske går man ut och äter tillsammans eller lagar en riktigt god middag hemma.

Precis som på mors dag vill man också ofta på fars dag ge bort en present som är personlig och som pappa garanterat tycker om. Trots detta får ungefär varannan far en opersonlig slips i present. 2015 infaller Fars dag söndagen den 8 november, och vad passar väl bättre i det trista höstmörkret än att pigga upp och visa sin uppskattning för pappa med en genomtänkt present?
 

Vad ska man ge till far?


Vad ska man då ge till far på hans alldeles egna dag? En slips känns kanske för opersonlig och tråkig, och ibland vill man kanske fira sin pappa med mer än bara ett kort och en blomma. Vad är en perfekt fars dag-present?

Alla pappor är ju som bekant olika, så det är viktigt att du hittar en present som säger något om just din pappa och vad han tycker om, för att visa att du uppskattar honom precis som han är. En lösning för att kunna ge bort en mer personlig present är så att ge bort något användbart graverat med pappas namn, initialer eller en personlig hälsning eller text. Varför inte ett par manschettknappar med pappas initialer? En uppskattad present som är användbar lång tid framöver. Är pappa en riktig whiskyälskare? Då kanske ett par whiskyglas eller en whiskykaraff med en personlig gravyr är den perfekta presenten?Om pappa snusar, är en snusdosa med hans namn graverat en rolig present. Det finns många presenter som kan göras lite mer speciella och betydligt mycket roligare och mer uppskattade med hjälp av en personlig gravyr. Beroende på vad just din pappa uppskattar och är intresserad av, så är det lätt att finna det perfekta fars dag-presenten för honom. Gör den sedan helt personlig med hjälp av en graverad hälsning, initialer eller namn, så har du en present som kommer att bli uppskattad och ihågkommen under lång tid framöver. Kanske skulle just din älskade pappa uppskatta en personlig fickplunta eller ett snyggt och stilrent armband med sina initialer på?

Är han en vinälskare så kanske en personligt graverad korkskruv kan falla honom i smaken? Tycker pappa om att gå i skogen eller fiska eller bara fika och ta det lugnt i trädgården? Då är en personligt graverad termos en riktigt kul present. Det finns många användbara och vackra ting som med gravyr blir en personlig och älskad present till pappa. Välj mellan korthållare, cigarettändare, cigarettetuier, kockknivar, pennor, sedelklämmor, termosar och mycket mer.Det är enkelt att hitta den perfekta och mest användbara presenten till just din pappa på fars dag. Genom att gravera in en hälsning eller något annat, så blir presenten dessutom både unik och personlig och blir ett minne att spara under många år framåt. Klicka här för att se våra bästa presenttips till fars dag. Uppvakta din pappa ordentligt på fars dag med en personlig present!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Klockor & klockförvaring

onsdagen den 7:e oktober 2015 kl. 15:26:58 Europe/Stockholm

Klockan har idag blivit så mycket mer än bara ett verktyg för att hålla koll på tiden och ibland också datum och år. Klockan har blivit en viktig accessoar i mångas garderober och ett smycke som kan varieras i det oändliga. Fler och fler har mer än bara en klocka som de gärna matchar med sin övriga stil just för dagen. Det finns även en hel uppsjö forum och sajter på nätet där entusiaster kan diskutera märken, modeller och typer av armbandsur. En del klockälskare är intresserade av de tekniska aspekterna av urverket, medan andra är mer modeintresserade och går på estetik och yta. Det anordnas auktioner helt dedikerade åt klockor, och allt fler auktionshus har experter som enbart värderar klockor.

En klocka från något av de mer exklusiva och tidlösa märkena kan ses som en investering, och en kvalitetsklocka kan kanske uppfattas som dyr, men kommer att behålla eller öka i värde under åratal framöver. Många är speciellt intresserade av klockans historia, särskilt om den på något sätt är unik eller ovanlig. Precis som frimärkssamlarens hjärta slår ett extra slag när den ser ett feltryckt och ovanligt frimärke, finns det klockor som har speciella kännetecken som gör dem extra unika och eftertraktade. Det finns också en uppsjö märken, som alla har sina egna fans bland entusiasterna. Vare sig du föredrar Rolex, Breitling, Omega eller Swatch, eller är helt ointresserad av klockans märke, så finns det idag armbandsur som passar de flesta stilar och humör.

Många har flera klockor att byta mellan, beroende på humör för dagen och vilken stil man är ute efter. Kanske en elegantare klocka när du ska klä upp dig i kostym och en sportigare, mer tålig och robust klocka till vardags? Vilken klocka du väljer är bara upp till dig själv och hur du känner dig för dagen.
 

Att förvara sina klockor snyggt och praktiskt


För den som har ett intresse av klockor, och kanske också investerat en del pengar i sin klocksamling, är det viktigt att inte bara slänga ner klockan i en byrålåda de dagar den inte används. Eftersom du ju bara kan bära en klocka åt gången, kan det vara roligare och framförallt praktiskt att förvara sina klockor snyggt, och kanske också visa upp dem även när du inte använder dem. Det finns många lösningar för den som gärna vill förvara sina klockor snyggt när de inte bärs.

Har du flera klockor, och vill förvara dessa snyggt och exklusivt väljer du exempelvis denna klocklåda från Jacob Jones, som rymmer 5 klockor. Ska du ge bort den i present till någon som är klocksamlare, så kan du låta gravera namn eller en personlig dedikation i lädret. Tillverkad av äkta läder blir denna klockförvaring även en snygg inredningsdetalj som verkligen pryder sin plats på byrån.Vill du förvara dina klockor tillsammans med andra accessoarer och smycken, som manschettknappar, armband och andra smycken, så väljer du istället den här klockförvaringen. Här ryms en klocka, 9 par manschettknappar och andra smycken som du vill vara extra rädd om. Den är tillverkad av snyggt läder och kan graveras för att göra den ännu mer personlig.Vill du istället visa upp klockorna även när du inte använder dem, väljer du en klocklåda eller en klockförvaring med lock av glas. Denna stilrena klocklåda från Stackers i glas och läderimitation rymmer 6 eller 15 klockor. Locket av glas kan också graveras med ditt namn eller något annat för att göra din klockförvaring unik. En snygg och stilren klockförvaring som kan göras ännu mer personlig med dina initialer ingraverade på locket.Se vårt fullständiga utbud här: klockförvaring

Posted in Blogg By Carl-Johan