Varukorg
Meny

Hur mycket ska man lägga på bröllopspresent - 4 enkla riktlinjer för alla bröllop

När det kommer till vett och etikett för bröllop så finns det inga konkreta eller exakta regler för hur mycket man ska lägga på en bröllopspresent, men vi listar här några enkla och logiska riktlinjer att förhålla sig till.

Det är alltid roligt att gå på bröllop! Men det ofta så uppstår en del frågetecken, t.ex. hur mycket man förväntas lägga på en bröllopspresent. Även om det inte finns några exakta regler så är det rimligt att anpassa summan efter t.ex. hur nära du står brudparet, eller hur bekostat bröllopet är. En amerikansk undersökning har visat de vanligaste spenderingsvanorna för bröllopspresenter som vi listar här nedan.

Hur mycket ska man lägga på bröllopspresent?

 

  • Till bekant eller ytlig vän: 400-500 kr
  • Till kollega: 500-600 kr
  • Till nära vän: 1000-1500 kr
  • Till familj eller syskon: 1500 kr+


Men detta är som som sagt inte hugget i sten och om du hittar en perfekt present som inte exakt matchar detta så gör det såklart inget. Kanske passar det t.o.m. med flera mindre presenter som kompletterar varandra?

Bröllopspresent 500 kr

En annan tumregel är också att inte ta i för mycket när det kommer till bröllopspresenten då det kan kännas fel för mottagarna. Du kan även ha i åtanke hur mycket brudparet spenderade på en bröllopspresent till dig och din respektive ifall ni gifte er innan.

Bröllopspresent 1000 kr

Vad passar bra att gravera in på en personlig bröllopspresent då? De självklara förslagen är brudparets namn och datum för bröllopet. Men du kan naturligtvis vara mer kreativ än så om det finns en passade text eller något annat som skulle betyda något extra för just dina vänner.

Bröllopspresent 1500 kr

För en del är det befogat att spendera över 2000 kr på en bröllopspresent, t.ex. för föräldrar vars barn gifter sig eller väldigt nära vänner. Då tror vi att någon av dessa exklusiva presenter med egen gravyr skulle passa utmärkt. En elegant champagnesabel i kombination med champagneflaska som brudparet får saberera på bröllopsfesten är ett roligt och festligt inslag.

Bröllopspresent 2000 kr+

Vill du ha ännu fler tips på massor av fina bröllopsgåvor som kan graveras med din gravyrtext som du väljer själv så klicka dig vidare till vår kategori personlig bröllopspresent. Vad du än väljer så graverar och levererar vi snabbt, snyggt och enkelt.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord

10% RABATT PÅ DIN FÖRSTA ORDER

Prenumerera på vårt mailutskick och få en rabattkod på 10% till din e-post.