Julklappstips till pappa

torsdagen den 19:e november 2015 kl. 20:55:20 Europe/Stockholm

Har du också en helt fantastisk pappa, väl värd en lika fantastisk julklapp? Har du svårt att komma på vad denna fantastiska julklapp skulle vara? Många tycker att det är svårt att köpa både födelsedagspresenter och julklappar till sina pappor. Kanske verkar det som om de har allting, eller inte behöver eller vill ha något? Är din pappa dessutom av den bestämda uppfattningen att shoppa är det tråkigaste som finns, så har du en man som förmodligen inte kommer att önska sig något speciellt heller. Det betyder dock inte att det inte finns saker som han skulle bli glad av och uppskatta. Då finns det några tips som kan vara värda att ta till sig när du ska köpa julklapp till pappa.

För det första kommer nog din pappa att bli glad för det mesta, så länge julklappen ges bort med omtanke och kärlek. Du kan också utgå ifrån vad just din pappa gillar eller är intresserad av för att försöka få en så bra anpassad julklapp som möjligt. Om din pappa är en man som tänker på hur han ser ut och hur han klär sig så kanske ett smycke eller en accessoar av något slag kan bara en bra present, exempelvis ett armband, en slipsnål, ett par manschettknappar eller liknande för att piffa upp hans garderob.Om din pappa är matintresserad så har han ju alltid användning för en riktigt bra kockkniv, eller varför inte en snygg korkskruv? Tänk på att det alltid är uppskattat med en julklapp som är både användbar, snygg och av bra kvalitet. På så sätt får din pappa användning för julklappen under lång tid framöver. En julklapp där du verkligen tänkt igenom vad just din pappa gillar och som han faktiskt har användning för, är ofta den mest uppskattade julklappen. På så sätt kan du unna din pappa något han behöver och blir glad för, men som han aldrig skulle köpa till sig själv.
 

Julklappstips till pappa


För att julklappen ska bli ännu mer unik och uppskattad, är ett tips att välja en julklapp som kan graveras. En personlig julklapp är alltid mycket roligare än en julklapp som skulle kunna ges till vem som helst. Gravera din pappas initialer på ett par manschettknappar eller hans namn på ett armband eller en fickplunta, så har du en present eller en julklapp som håller i längden och som dessutom är personlig och helt unik. Du kommer garanterat att vara ensam om en så personligt anpassad julklapp vid julklappsutdelningen på julafton.

Om du dessutom lyckas kombinera en unik graverad text med en julklapp som passar just din pappas intressen, så är det enkelt att hitta den perfekta julklappen till far. Kanske skulle din pappa uppskatta ett smycke med sina barns namn ingraverat? Eller kanske whiskyglas prydda av hans egna initialer eller namn? Vad du än väljer att låta gravera in så kan du vara säker på att ingen annan kommer att ha en likadan av det du ger bort till din pappa.

Tycker du att det är svårt att hitta något som talar till din pappas särskilda intressen så uppskattar alla en vacker penna eller en snygg plånbok, det är ju något som vi alla använder. Även denna typ av julklappar kan graveras för att göra dem lite extra personliga. En julklapp med en personligt utvald gravyr gör verkligen det där lilla extra för att göra den till en unik, personlig och alltid lika uppskattad present. Din pappa kommer att känna att du tänkt just på honom, och det är väl precis det vi vill uppnå när vi ger bort julklappar? En mer personlig julklapp är roligare att både få och att ge bort.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Personligt graverade julklappar

tisdagen den 10:e november 2015 kl. 14:57:38 Europe/Stockholm

Varje år ställer vi oss frågan: vad är egentligen den perfekta julklappen? Svaret är lika självklart och komplicerat som frågan, och det beror så klart vem som ska få klappen i fråga. Tillhör du också dem som är ute i sista minuten därför att du in i det längsta skjutit fram julhandlandet på grund av bristande inspiration? Tycker du att det är svårt att komma på julklappar som verkligen gläder mottagaren? Allt för ofta skjuter vi upp inköpen av julklappar, bara för i slutändan stressa och köpa något tråkigt och opersonligt eftersom vi saknat både inspiration och tid att komma på något riktigt bra.

Alla vill ge bort personliga julklappar, men hur gör man egentligen det? Idag köper många sina julklappar på nätet, en trend som haft en explosionsartad utveckling de senaste åren, och det ger också nya möjligheter att hitta den perfekta klappen.

Idag finns det knappt någonting du inte kan köpa online, det gäller såväl julklappar som andra presenter. Att köpa julklappar online är ett utmärkt sätt att skaffa sig en bra överblick och jämföra olika varor med varandra innan du handlar. Detta kan göra att du sparar både pengar och dyrbar tid, som det ju så ofta är så ont om i juletider. Det är också oftast enklare att i lugn och ro tänka igenom sina inköp utan att behöva trängas med hundratals andra julshoppare. På nätet kan du, hemifrån eller var du nu befinner dig, jämföra olika julklappar med varandra för att verkligen hitta den där perfekta klappen till mamma, pappa eller mormor.
 

Julklappstips för personliga julklappar


För att hitta den där verkligt personliga julklappen som inte bara hamnar i en anonym hög bland andra opersonliga julklappar, så gäller det att du känner mottagaren. Vad tycker han/hon om? Har han/hon några speciella intressen eller hobbys? Finns det något sådant är det mycket enklare att lyckas ge bort en julklapp som signalerar att det verkligen finns en tanke bakom den. En personlig julklapp är också betydligt roligare att få än något som skulle kunna ges bort till vem som helst.

Ett utmärkt sätt att göra julklappen ännu mer personlig är att låta gravera den med namn eller någon personlig hälsning. Ge gärna bort ett smycke till mamma eller flickvännen med en hälsning som visar hur mycket du älskar henne. Det kommer garanterat att bli en uppskattad present. Det finns även en mängd andra saker som kan graveras och på det sättet göras mycket mer personliga, exempelvis glas, karaffer, ljuslyktor, mobilfodral, knivar, pennor och mycket mera. Det går lätt att hitta en julklapp som passar och som dessutom kan graveras.Du kan låta gravera både glas, trä, metall och läder, vilket gör möjligheterna till en personlig present eller julklapp nästintill oändliga. Det finns julklappar som kan graveras i de flesta prisklasser och som passar de flesta intressen. Med en gravering blir presenten med ens mycket mer personlig, och du kan visa att du verkligen tänkt på mottagaren när du valt ut julklappen.
 

Den perfekta företagsjulklappen


Den perfekta julklappen till företagets julfest, finns den? Ska du ge julklappar till dina anställda eller kollegor, så har du nog redan stött på det vanliga problemet med detta: Hur hittar man en julklapp som passar alla och som ändå är personlig och rolig? Även här kan du med fördel ge bort en graverad julklapp, och på så sätt visa din omtanke.

Välj en julklapp som de flesta använder eller uppskattar och lägg till din egen personliga hälsning i form av en gravyr, så har du den perfekta julklappen till företagets anställda eller kunder. Passa på att tacka din personal för året som gått! En graverad julklapp blir uppskattad och ihågkommen under många år framöver. Våra bästa julklappstips hittar du här!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Klockor & klockförvaring

onsdagen den 7:e oktober 2015 kl. 15:26:58 Europe/Stockholm

Klockan har idag blivit så mycket mer än bara ett verktyg för att hålla koll på tiden och ibland också datum och år. Klockan har blivit en viktig accessoar i mångas garderober och ett smycke som kan varieras i det oändliga. Fler och fler har mer än bara en klocka som de gärna matchar med sin övriga stil just för dagen. Det finns även en hel uppsjö forum och sajter på nätet där entusiaster kan diskutera märken, modeller och typer av armbandsur. En del klockälskare är intresserade av de tekniska aspekterna av urverket, medan andra är mer modeintresserade och går på estetik och yta. Det anordnas auktioner helt dedikerade åt klockor, och allt fler auktionshus har experter som enbart värderar klockor.

En klocka från något av de mer exklusiva och tidlösa märkena kan ses som en investering, och en kvalitetsklocka kan kanske uppfattas som dyr, men kommer att behålla eller öka i värde under åratal framöver. Många är speciellt intresserade av klockans historia, särskilt om den på något sätt är unik eller ovanlig. Precis som frimärkssamlarens hjärta slår ett extra slag när den ser ett feltryckt och ovanligt frimärke, finns det klockor som har speciella kännetecken som gör dem extra unika och eftertraktade. Det finns också en uppsjö märken, som alla har sina egna fans bland entusiasterna. Vare sig du föredrar Rolex, Breitling, Omega eller Swatch, eller är helt ointresserad av klockans märke, så finns det idag armbandsur som passar de flesta stilar och humör.

Många har flera klockor att byta mellan, beroende på humör för dagen och vilken stil man är ute efter. Kanske en elegantare klocka när du ska klä upp dig i kostym och en sportigare, mer tålig och robust klocka till vardags? Vilken klocka du väljer är bara upp till dig själv och hur du känner dig för dagen.
 

Att förvara sina klockor snyggt och praktiskt


För den som har ett intresse av klockor, och kanske också investerat en del pengar i sin klocksamling, är det viktigt att inte bara slänga ner klockan i en byrålåda de dagar den inte används. Eftersom du ju bara kan bära en klocka åt gången, kan det vara roligare och framförallt praktiskt att förvara sina klockor snyggt, och kanske också visa upp dem även när du inte använder dem. Det finns många lösningar för den som gärna vill förvara sina klockor snyggt när de inte bärs.

Har du flera klockor, och vill förvara dessa snyggt och exklusivt väljer du exempelvis denna klocklåda från Jacob Jones, som rymmer 5 klockor. Ska du ge bort den i present till någon som är klocksamlare, så kan du låta gravera namn eller en personlig dedikation i lädret. Tillverkad av äkta läder blir denna klockförvaring även en snygg inredningsdetalj som verkligen pryder sin plats på byrån.Vill du förvara dina klockor tillsammans med andra accessoarer och smycken, som manschettknappar, armband och andra smycken, så väljer du istället den här klockförvaringen. Här ryms en klocka, 9 par manschettknappar och andra smycken som du vill vara extra rädd om. Den är tillverkad av snyggt läder och kan graveras för att göra den ännu mer personlig.Vill du istället visa upp klockorna även när du inte använder dem, väljer du en klocklåda eller en klockförvaring med lock av glas. Denna stilrena klocklåda från Stackers i glas och läderimitation rymmer 6 eller 15 klockor. Locket av glas kan också graveras med ditt namn eller något annat för att göra din klockförvaring unik. En snygg och stilren klockförvaring som kan göras ännu mer personlig med dina initialer ingraverade på locket.Se vårt fullständiga utbud här: klockförvaring

Posted in Blogg By Carl-Johan

Somriga ölglas med gravyr

måndagen den 1:e juni 2015 kl. 17:21:37 Europe/Stockholm

Nu är äntligen sommaren här och det är dags att bjuda vännerna på grillfest och att tillbringa lite sköna kvällar i trädgården och på balkongen. När sommarvärmen slår till vill man ha något kallt att dricka och vad smakar då bättre än en kall öl som får hela glaset att imma? Det finns många goda sommardrycker att välja på och öl kan man verkligen klassa som en klassisk sommardryck som fördelaktigt nog passar till det mesta. Duka upp till en trevlig grillbuffé och servera den kalla ölen i snygga ölglas. Många gånger äter och dricker vi också med ögat och det ser alltid trevligare ut om man anstränger sig lite med att duka snyggt och serverar drickan i trevliga glas. Hur ser det ut med ölglas hemma hos dig? Är det dags för några nya inköp av snyggt designade glas? Köp ölglas med gravyr på nätet redan idag!
 

Gravyr höjer glaset


Fixa snygga ölglas och beställ med gravyr. Nu kan du bjuda dina vänner på isande kall öl i festliga glas med snygg gravyr. Ölglas med gravyr är dessutom den perfekta presenten till vänner som gillar öl och framförallt snygga glas. Överraska bästa kompisen med snygga ölglas och gravera in en fras, ett viktigt datum eller kompisens namn. Ölglas med gravyr kan ses som en extra speciell present som passar lika bra att ge bort till någon som ”nollar” som till vilken födelsedagsgris som helst. Ölglas finns i en mängd olika utformningar och storlekar och många gånger är det roligast att köpa flera. Ett halvt eller ett helt dussin snygga ölglas kommer definitivt inte att stå och damma på hyllorna när sommarkvällarna är ljumma och grillen går varm.


Ölglas Tulpan Spiegelau Beer Tulip

Glas med klassiska former


Idag finns det en rad olika design på ölglas. Några av de absolut vanligaste modellerna på ölglas är kupor och höga smala glas. Välj bland snyggt designade glas från bland annat tyska, franska och finska tillverkare som alla erbjuder ett snyggt och trendigt sortiment av ölglas som passar för gravyr. Vill du köpa ett mindre antal än ett halvt eller ett helt dussin kan du förslagsvis välja ett tvåpack. Ölglas med gravyr passar jättebra som present till en omtyckt tränare eller lärare och som avtackningspresent till medarbete på jobbet och alldeles perfekt som en bröllopspresent.
 

Belöna dig själv med en öl


Låt sommarkvällarna på balkongen och altanen bli något att längta efter. Förbered med lite kalla ölsorter i kylen och gott tilltugg. Fördelen med öl är att du kan dricka den precis som den är utan att behöva sätta fram tilltugg. Efter en lång dag på stranden eller när du avslutat dagens trädgårdsarbete eller blivit klar med altanbygget så smakar en öl fantastiskt gott och är ibland den bästa belöningen. Vill du ha lite tilltugg under parasollen när du sitter med ditt ölglas i handen är det bra att öppna en påse nötter eller hälla upp lite chips. Fortsätt gärna med öl som genomgående dryck under middagen och för dig som gillar att prova nya smaker finns det en uppsjö av goda ölsorter att upptäcka. Upptäck gärna dina nya favoritsorter av öl i snygga glas med gravyr. Satsa på personliga inskriptioner som betyder något särskilt för dig eller för vännerna som du ger glasen till. Många trivs med att dricka en öl framför tv:n och samtidigt titta på favoritlaget i fotboll. Fixa en skön TV-kväll och duka fram några kalla öl som du dricker ur ölglas som är graverade med namnet på favoritklubben. Ett bättre sätt att visa sin support på finns i princip inte!


 

Snabb leverans utan extra kostnad


Beställ dina snygga ölglas direkt online som skickas hem till dig med snabb leverans. Upptäck fördelarna med att handla online. Med några enkla knapptryck är dina nya ölglas på väg hem till dig med fri frakt. Gör sommaren till ett bestående minne med sköna utekvällar i glada vänners lag och bjud på god öl i snygga ölglas.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Tips på Morgongåva till bröllop

måndagen den 1:e juni 2015 kl. 17:07:46 Europe/Stockholm

En morgongåva är en alldeles speciell gåva som nygifta makar ger till varandra första morgonen som nygifta. Morgongåva bröllop är en gåva och tradition som funnits under många år men från att ha varit pengar, husdjur, bostad eller liknande har den ändrat karaktär till att idag omfatta smycken och minnessaker. Förr i tiden gavs morgongåvorna endast till den nyblivna hustrun men även detta har ändrats och idag är det vanligt att båda ger varandra en present första morgonen som gifta. Utbudet av morgongåvor är väldigt stort men för att gåvan ska kännas som ett minne är det vanligt att ge en bestående present som till exempel ett smycke, vackra glas, en klocka eller någonting annat.
 

En perfekt morgongåva till henne


Det är ingen hemlighet att kvinnor älskar smycken och det är inte heller en slump att det finns en engelsk låttext med strofen ”diamanter är en flickas bästa vän”. Ett vackert halsband bestående av diamanter på en kedja av guld ligger vackert i halsgropen och kan också matcha vigselringen. Du kan välja morgongåva ur samma eller en liknande kollektion som förlovnings– och vigselringen vilket är fantastiskt snyggt och stilrent. Det går även bra att välja något som inte alls är i samma stil som ringarna. Ett stelt armband i silver eller ett löst sittande armband i guld med diamantinfattning, örhängen av äkta sötvattenpärlor eller diamanter, en stilren klocka, vackra halsband i silver, guld eller vitguld är alla uppskattade morgongåvor och ett fantastiskt minne från en alldeles speciell dag. Förgyll presenten med en vacker inpackning eller varför inte låta morgongåvan ligga i ett smyckeskrin? Det finns otaliga smyckeskrin att välja på som med sin design och sitt utförande passar utmärkt att stå framme på en byrå eller ett nattduksbord. Gör morgongåvan extra speciell och beställ en inskription i smycket eller på klockan. En inskription med bröllopsdatum, initialer eller väl valda kärleksord kommer att göra morgongåvan extra speciell och visar att den endast tillhör bäraren. En vacker alliansring är också en perfekt morgongåva och finns i en rad olika sorters utföranden vilket gör att den antingen kan matcha vigselringarna eller helt bryta av från dem med en annan design. Alliansringen bär kvinnan oftast på samma hand som förlovnings- och vigselringen och det går att välja på halvallians och hela alliansringar i olika utföranden av guld, silver, vitgult och val av stenar som oftast sitter i en tät rad. Låt morgongåvan för din fru bli ett alldeles speciellt minne som hon kan bära med sig varje dag.


 

En perfekt morgongåva till honom


Morgongåva till honom är ett relativt nytt fenomen och här finns det ett stort utbud av fina minnessaker att ge till sin nyblivne make. Manschettknappar är en klassisk morgongåva och en alldeles utmärkt morgongåva. Välj bland stilrena och klassiska utföranden i guld, silver och vitguld eller varför inte satsa på specialdesignade manschettknappar som sticker ut lite? Manschettknapparna kan bli ännu mer personliga om du väljer att göra en inskription med makens initialer eller bröllopsdatumet. Om maken inte använder sig av manschettknappar kan du istället välja snygga whiskyglas med matchande karaff, högfotade champagneglas med tillhörande champagnesabel, ett armband, en klackring eller en klocka med tillhörande klocklåda. Klockor är populära presenter för morgongåvor och om ni inte vill göra en hemlighet av morgongåvorna till varandra kan ni köpa likadana klockor som ytterligare ger er ett tecken på att ni är man och hustru.


 

Ett bestående minne för båda


Det finns många händelser i livet som ger oss bestående vackra minnen och bröllopsdagen är en av livets viktigaste händelser som verkligen förtjänar en vacker morgongåva som varje dag kan påminna båda makarna om deras speciella dag när de ingick äktenskap.

Posted in Blogg By Carl-Johan

Sabreringssäsongen börjar nu!

måndagen den 18:e maj 2015 kl. 15:28:07 Europe/Stockholm

Viss mat och dryck handlar lika mycket om presentation, servering och allt det andra "runt omkring" som smak och kvalitet. Champagne är definitivt en sådan dryck, där ritualerna kring upphällning är minst lika viktiga som själva skumpan i sig. Skummet, smällen vid flasköppning och de flygande korkarna som far i väg likt fyrverkerier är ju trots allt halva nöjet, och för de champagneälskare som verkligen vill göra serveringsproceduren extra festlig finns dessutom en alternativ metod för flasköppning – något som garanterat förhöjer stämningen i sällskapet och skapar glada minnen.

Det som här åsyftas är givetvis sabrering, att med en särskild slags sabel slå av champagnekorken, och ibland hela flaskhalsen. Det må låta dramatiskt att öppna flaskan med en värja, och det är precis vad det är också! Men med tanke på att champagne, som ovan nämnt, redan är så pass förknippat med festliga och högtidliga serveringsprocedurer och "riter", så är det sällan någon som klagar.

Snarare tvärtom. En festvärd eller -värdinna, servitör eller sommelier som sabrerar champagnen kan räkna med jublande gäster, glada miner och uppsluppen stämning. Det är ett beprövat trick som gått hem i hundratals år; ett tidslöst recept för succé!Exakt hur länge man sabrerat champagne är oklart, men det flesta är överens om att seden kan spåras tillbaka till det tidiga 1800-talets Napoleonkrig. Ordet "sabrering" tros härstämma från franskans "sabre", som betyder just "sabel". Den gängse teorin är att det var den världsberömde kejsar Napoleons kavallerister som började med sabrering, och med sina värjor öppnade champagneflaskor när de skulle till att fira seger i fält eller söka tröst vid förlust. En annan, om än inte lika spridd teori, är att de beridna ryska kosackerna – även dessa var alltid beväpnade med värja eller sabel – startade traditionen med sabrering. Oavsett de exakta omständigheterna kring hur sedvänjan uppstod är de flesta överens om att ursprunget är militärt och att traditionen kan dateras till 1800-talets första årtionden.
 

Hur gör man då?


Inledningsvis avlägsnas foliet runt korken och halsen, så att sabeln får fri lejd och rörelsen kan fullföljas. Grimman som håller korken på plats lämnas kvar så att inte flaskproppen far iväg genom luften på det "vanliga" sättet.

Sabeln läggs sedan på plats på flaskkroppen, och värjans lite trubbiga baksida – inte eggen – riktas mot korken. Därefter kommer själva huggmomentet, och här är det viktigt att tänka på att korken eller falskhalsen inte skall huggas av som om den giljotineras – istället är målet en svepande, täljande rörelse utmed hela flaskhalsen och korken.

Görs detta på rätt sätt kommer fysikens lagar sköta jobbet och succén snart bli ett faktum. Viktigt att tänka på är att inte stå vänd mot gäster eller festsällskap, att rikta bort flaskan från sig själv och att gärna vira en handduk runt flaskbotten. Att flaskor ibland går i kras är oundvikligt, oavsett hur rutinerad den som sabrerar än må vara, så därför är det bra att skydda handen som håller upp flaskan från eventuella skärvor och splitter.
 

Köp din sabreringssabel hos oss!


Get Personal har ett stort utbud av champagnesablar för den som vill göra sina bjudningar, festligheter och tillställningar alldeles oförglömliga. Vårt sortiment rymmer flera olika modeller i varierande material, längd och färg och passar såväl den erfarne som novisen.

Flera modeller levereras i eleganta skrin, som kan fungera som en tjusig presentask eller som en stilren förvaringsbox mellan sabreringstillfällena. I andra fall medföljer särskilda ställ som sabeln kan placeras på – en klassisk prydnad som osar tidlös stil. Ytterligare en variant är att hänga upp sabeln på väggen. På så sätt har du den alltid nära till hands när det skall till att serveras champagne, samtidigt som rummet får en vacker dekoration.

Samtliga sablar i vårt sortiment kan naturligtvis användas för sabrering. Detta gör dem inte bara till perfekta presenter – varför inte pryda bladet med en personlig fras eller hälsning? – men också till högst personliga och helt unika ägodelar. Låt oss gravera in ditt namn, dina initialer eller ditt motto eller valspråk. Typsnitt och teckenstorlek väljer du helt själv. Om du ska köpa champagnesabel så har du kommit helt rätt, välj ut en modell du gillar och beställ redan idag!

Se alla våra champagnesablar här

Posted in Blogg By Carl-Johan

Bästa sättet att överraska med presenter?

onsdagen den 10:e september 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Hur överraskar man med en present på bästa sätt egentligen?

Det är kul att ge bort presenter, men det är lite extra kul när man verkligen lyckas överraska någon på ett lite annorlunda sätt!

Nedan följer roliga tips på hur din kan överraska din pojkvän, flickvän, kompis, bror, syster eller förälder!

- Göm presenten på ett ställe där mottagaren hittar den på egen hand
!

Att gömma en present på ett ställe där mottagaren inte alls förväntar sig att hitta en present ger ett roligt och unikt överraskningsmoment. Självklart så ska mottagaren inte heller veta om att denne ska få en present snart, utan det ska helt och hållet vara en överraskning!

Göm t.ex. presenten i kylskåpet på kvällen så att mottagaren hittar den lagom till frukost nästa morgon. Tänk dig själv att öppna kylskåpet och bli mött av en fin present bara sådär - många pluspoäng!

Ett annat bra alternativ är att lägga ner presenten i mottagarens väska/handväska på morgonen så att denne hittar din present på väg till jobb eller skola, också en rolig överraskning!

Ett tredje förslag med en liten twist kan vara att t.ex. gömma presenten under mottagarens säng och sen be en av mottagarens vänner att skicka ett kryptiskt sms i stil med "titta under din säng". Glöm bara inte att skriva på paketet att det faktiskt är från dig!

- Anordna en skattjakt!


Om ni bor tillsammans och om du ska resa bort och vill se till så att din käresta inte saknar dig alltför mycket, samt överraska denne, så är det en kul grej att anordna en skattjakt som leder fram till en present!

Börja t.ex. med att skicka ett brev eller vykort till er egen adress med första ledtråden, och se till så att brevet kommer fram när du redan är borta. Ledtråden leder sen till nästa ledtråd som du har placerat ut på ett smart ställe, använd er inredning och interna skämt eller skojigheter i dina ledtrådar som leder fram till en fin present! Gör detta och din respektive kommer garanterat ge dig ett varmt välkomnande hem!

En bra present ska vara genomtänkt och personlig, med din egen gravyrtext så blir våra produkter perfekta personliga presenter till någon du tycker om. Se våra bästa presenttips nedan!
 

Presenttips till pojkvän
Presenttips till flickvän


Har du några egna förslag på bra sätt att ge bort presenter? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Att tänka på vid val av herrsmycken

onsdagen den 30:e juli 2014 kl. 08:00:00 Europe/Stockholm

Traditionellt sett så använder män inte smycken i samma utsträckning som kvinnor, men smycken för män är en produktkategori som har växt enormt under de senaste 20 åren. Men vad bör man tänka på när man väljer smycke som kille, eller när du ger ett halssmycke eller ett armband till kille?

I följande guide går vi igeom the do's and dont's gällande herrsmycken och listar våra mest populära smycken för killar!

1. Håll det enkelt!

När du är osäker, välj det klassiska stilrena armbandet, halssmycket eller manschettknapparna utan för mycket blingbling eller färger.

2. Matcha generell stil och jobbklädsel

Till grövre arbetskläder, t.ex. byggarbetare eller hantverkare, passar det bra med grövre smycken. T.ex. tunga dogtags eller armband fungerar bra. Tänk även på att rostfritt stål är mycket tåligare än t.ex. silver och passar mycket bättre till en tyngre arbetsplats.

Till en mer uppklädd arbetsklädsel passar det bättre med smala diskreta armband, mindre halssmycken och manschettknappar.

3. Matcha metaller

Det skär sig lätt om man blandar guld, silver och rostfritt stål. Använd smyckeskombinationer där materialen matchar på halssmycke och armband.

4. Gravera in något betydelsefullt


Att gravera ett smycke gör det naturligtvis än mer unikt. Gravera in en text som betyder nåt speciellt för personen som ska bära det. Om du ska ge bort ett smycke så fundera på om du kan gravera in något som bara du och personen som ska få smycket förstår, då blir det lite extra personligt och uppskattat!

Våra storsäljare

Följande herrsmycken är väl beprövade kundfavoriter, säkra kort när du ska ge bort ett fint smycke!

Armband Verona Nero - Ett snyggt, stilrent och diskret armband som passar för alla tillfällen. Tillverkat i Italien.

Armband Rokker - Armbandet på bilden ovan. Rockigt men stilrent!

Armband Julie - Enkelt och stilrent läderarmband med gravyrplatta i rostfritt stål.

Dogtags Private Steel - Tunga, snygga dogtags i rostfritt stål.

Halsband Inori Ocean Steel - Enkelt, stilrent och smycket snyggt halssmycke!

Halsband Silver Tag - Snyggt halssmycke i dogtag-stil i äkta silver.

Manschettknappar Chicago Steel - Snygga och stilrena manschettknappar i rostfritt stål.

Manschettknappar Manchester Black - Snygga svarta rektangulära manschettknappar

Manschettknappar Vicenza Silver - Stilrena runda manschettknappar i äkta silver.

Vad väljer du? Beställ redan idag, alltid fri frakt och 1-2 vardagars leveranstid!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Evig kärlek med graverade hänglås

torsdagen den 24:e oktober 2013 kl. 09:15:46 Europe/Stockholm


Kärlekslås på Djurgårdsbron i Stockholm.

Fenomenet kärlekslås innebär att ett kärlekspar graverar in sina namn på ett hänglås och låser fast det på t.ex. en bro och kastar bort nyckeln, vilket symboliserar evig kärlek. Broar över vattendrag är populära platser för graverade kärlekslås p.g.a. räcket som gör det enkelt att sätta fast hänglåset, men även för att det finns en viss symbolik i att kasta nyckeln i vattnet och låta den försvinna.

Ordet Kärlekslås lades till i Språkrådets nyordslista 2010 med beskrivningen "hänglås som ett kärlekspar fäster på någon offentlig plats och låser, varefter nyckeln kastas bort; symboliserar evig kärlek".

Kärleklås började dyka upp i städer runt Europa under 2000-talet. I Sverige har vi sedan 2009 kärlekslås på Djurgårdsbron och Västerbron i Stockholm, och på broar i städer runt hela landet! 2011 så tog kommunen i Helsingborg bort att lås från Kvickbron i samband med att den skulle målas om, något som väckte blandade känslor hos lokalinvånarna.


Kärleksbron i Odessa, Ukraina.

I staden Odessa i Ukraina, där vår medarbete Maria kommer ifrån, finns en bro som går under populärnamnet "Kärleksbron". Den täcks av tusentals kärlekslås, och de gör bron så pass mycket tyngre att myndigheterna varje år klipper bort alla lås för att bron inte ska rasa. Men så snart de är borta så börjar låsen dyka upp på bron igen!


Kärlekslås på bron Pont des Arts i Paris. Bildkälla

I Paris, som ofta förknippas med kärlek, återfinns tiotusentals hänglås på broar staden runt. Här är det inte bara lokalinvånarna som sätter upp sina lås, utan kärlekspar från hela världen förevigar sin romantiska resa och sin kärlek genom att sätta fast ett kärlekslås på t.ex. Pont des Arts bredvid Louvren. Det har t.o.m. blivit lite av en turistattraktion i staden!


Kärlekslås på ett metallträd i Moskva. Bildkälla

I Moskva har myndigheterna inte låtit några hänglås sitta kvar på stadens broar, de har istället ställt upp metallträd dedikerade åt kärlekslåsen.

Vart fenomenet kärlekslås urpsrungligen kommer från är inte helt fastställt, men idén kan mycket väl vara inspirerad av en gammal kinesisk tradition där hänglåsamuletter sattes på små barn som magiska besvärjelser för att ge ett långt och lyckligt liv med god hälsa.

Finns det också kärlekslås uppsatta där du bor? Dela gärna en bild under hashtaggen #kärlekslås på Instagram! Och om du har hittar den rätta i ditt liv så föreviga er kärlek med ett kärlekshänglås ni också! På våra kärlekslås med gravyr väljer du lätt gravyrtext, typsnitt och textstorlek själv, och vi levererar på 1-2 vardagar inom Sverige!

Posted in Blogg By Carl-Johan

Presenter till föräldrar

onsdagen den 17:e juli 2013 kl. 16:32:06 Europe/Stockholm

Köp roliga presenter till föräldrar! Ibland är det svårt att hitta en bra present till mamma och pappa, men på vår sida hittar du lätt något som garanterat kommer uppskattas! Med personlig gravyr blir våra produkter perfekta presenter till föräldrar. Det kan vara en gåva till deras bröllopsdag, en födelsedagspresent till mamma eller pappa, eller bara en vardagspresent för att visa lite extra uppskattning.

Var gärna lite kreativ med gravyrtextsvalet! Har ni något internt ordspråk eller skämt i familjen som skulle vara roligt att gravera? Vad har mamma och pappa för intressen, kan du gravera något roligt eller smart som visar att du har tänkt efter lite extra med din present till föräldrar?

Ett säkert kort när det gäller gravyrtext är dock alltid namn eller initialer, så det gör inget om du inte lyckas hitta på något jätteroligt att gravera. Ett par whiskyglas eller vinglas med namn eller initialer kommer att uppskattas precis lika mycket som presenter till föräldrar!

Köp en present till mamma eller en present till pappa redan idag! Vi har fri frakt, och om du beställer före kl. 13 på en vardag så skickas din beställning samma dag. Även med gravyr! Vilken produkt passar bäst som present till dina föräldrar?

 

Posted in Blogg By Carl-Johan