Varukorg
Meny

Bra examenspresent universitet 2024 - Våra 12 bästa tips

Är du på jakt efter en riktigt bra examenspresent för någon som äntligen är färdig med sitt universitet? Då har vi de perfekta presenttipsen för dig! Här nedan hittar du massor av bra tips på personliga examensgåvor 2024.

I januari och till sommaren är det många utbildningar vid universitet och högskolor som avslutas och dess studenter tar examen. Exempelvis är det många förskollärare, läkare, jurister, poliser och ingenjörer som får sin examen under den allra kallaste tiden på året.

En akademisk examen delas ut av statliga universitet eller högskolor, men även privata lärosäten kan efter tillstånd från regeringen få utdela examen. Att ta examen är en av de största dagarna i livet, och detta ska firas ordentligt. Efter flera år av hårda studier på ett magert studielån är studenten äntligen färdig med sin utbildning och ska kasta sig ut i vuxenlivet på riktigt.

 

Populära produktkategorier för examensgåvor

 

  • Champagneglas med gravyr
  • Champagnesabel med gravyr
  • Manschettknappar med gravyr
  • Fickplunta med gravyr
  • Parker Penna med gravyr
  • Passfodral med namn
  • Skoputslåda med gravyr

 


Har du någon i din närhet som ska ta examen så vill du nog ge bort en riktigt fin gåva. En riktigt bra examenspresent ska vara både personlig, av god kvalitet och påminna om den stora dagen i år framöver.

Du vill inte behöva komma med ytterligare en flaska champagne, hur gott det än är, och vem har någonsin blivit glad för ett presentkort? Att hitta den perfekta examenspresenten kan vara lättare sagt än gjort, men det finns några knep att ta till, för att kunna komma med ett paket med ett något mer spännande innehåll än en kokbok eller en anonym klocka.

Praktiska presenter

För det första ska du alltid försöka hitta en present som mottagaren verkligen kommer att uppskatta och sätta värde på. Här kan du till exempel välja en present som har med ett särskilt intresse att göra eller som på något sätt kan kopplas till den utbildning denne just har avslutat.

Det kan till exempel passa väldigt bra med en snygg och lite mer exklusiv korthållare, där den som just tagit sin examen kan förvara sina visitkort från sitt framtida arbete och yrkeskontakter? Kanske vet du att mottagaren av presenten bryr sig om sitt utseende och sin stil? Då kanske denne skulle uppskatta en snygg klockförvaring eller en läcker accessoar som exempelvis ett halsband eller ett armband?

Examenspresenter att fira med

Det är också en god idé att ge bort något som är lite mer exklusivt än det man vanligen köper till sig själv, exempelvis en champagnesabel eller en vacker whiskeykaraff? Kanske en finare variant av något man använder dagligen, såsom en plånbok eller en exklusiv penna?

Detta är saker vi alla använder och har nytta av och som kan vara lite extra roliga att få i en lite mer exklusivt designad variant. Nästa steg är att sätta den där personliga och unika prägeln på presenten. Du kan då gravera in exempelvis ett namn eller ett par initialer på det du valt ut som present.

Roliga examensgåvor

Det går att gravera på många olika material som exempelvis glas, metall och trä. Det finns därför många fantastiska presenter att välja mellan som du dessutom kan göra helt unika och personliga genom en egenvald gravyrtext. Du kan exempelvis ge bort ett par manschettknappar i stilren design, graverade med mottagarens initialer.

Eller varför inte vackra whiskey-glas med studentens namn ingraverat, för att fira den så efterlängtade examen? Genom att välja ut en personlig gravyr såsom ett namn, initialer, ett årtal eller varför inte en textrad som bär på en speciell mening för mottagaren kan du göra en bra present fantastisk.

Bra examenspresenter 2024

Det är alltid roligare och mer minnesvärt att få en present som är personlig och unik, särskilt på en dag som är så viktig som examensdagen. Ett par champagneglas med presentmottagarens initialer ingraverade passar extra bra att skåla i en dag som denna!

Genom att ge bort en personlig och bra gåva i form av något med en egen utvald text ingraverad, garanterar du att presenten kommer att uppskattas och vårdas som ett kärt minne i många år framöver. Titta i vår kategori examenspresent för att se ytterligare en massa bra tips!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord

10% RABATT PÅ DIN FÖRSTA ORDER

Prenumerera på vårt mailutskick och få en rabattkod på 10% till din e-post.