Klockan har idag blivit så mycket mer än bara ett verktyg för att hålla koll på tiden och ibland också datum och år. Klockan har blivit en viktig accessoar i mångas garderober och ett smycke som kan varieras i det oändliga. Fler och fler har mer än bara en klocka som de gärna matchar med sin övriga stil just för dagen. Det finns även en hel uppsjö forum och sajter på nätet där entusiaster kan diskutera märken, modeller och typer av armbandsur. En del klockälskare är intresserade av de tekniska aspekterna av urverket, medan andra är mer modeintresserade och går på estetik och yta. Det anordnas auktioner helt dedikerade åt klockor, och allt fler auktionshus har experter som enbart värderar klockor.

En klocka från något av de mer exklusiva och tidlösa märkena kan ses som en investering, och en kvalitetsklocka kan kanske uppfattas som dyr, men kommer att behålla eller öka i värde under åratal framöver. Många är speciellt intresserade av klockans historia, särskilt om den på något sätt är unik eller ovanlig. Precis som frimärkssamlarens hjärta slår ett extra slag när den ser ett feltryckt och ovanligt frimärke, finns det klockor som har speciella kännetecken som gör dem extra unika och eftertraktade. Det finns också en uppsjö märken, som alla har sina egna fans bland entusiasterna. Vare sig du föredrar Rolex, Breitling, Omega eller Swatch, eller är helt ointresserad av klockans märke, så finns det idag armbandsur som passar de flesta stilar och humör.

Många har flera klockor att byta mellan, beroende på humör för dagen och vilken stil man är ute efter. Kanske en elegantare klocka när du ska klä upp dig i kostym och en sportigare, mer tålig och robust klocka till vardags? Vilken klocka du väljer är bara upp till dig själv och hur du känner dig för dagen.
 

Att förvara sina klockor snyggt och praktiskt


För den som har ett intresse av klockor, och kanske också investerat en del pengar i sin klocksamling, är det viktigt att inte bara slänga ner klockan i en byrålåda de dagar den inte används. Eftersom du ju bara kan bära en klocka åt gången, kan det vara roligare och framförallt praktiskt att förvara sina klockor snyggt, och kanske också visa upp dem även när du inte använder dem. Det finns många lösningar för den som gärna vill förvara sina klockor snyggt när de inte bärs.

Har du flera klockor, och vill förvara dessa snyggt och exklusivt väljer du exempelvis denna klocklåda från Jacob Jones, som rymmer 5 klockor. Ska du ge bort den i present till någon som är klocksamlare, så kan du låta gravera namn eller en personlig dedikation i lädret. Tillverkad av äkta läder blir denna klockförvaring även en snygg inredningsdetalj som verkligen pryder sin plats på byrån.Vill du förvara dina klockor tillsammans med andra accessoarer och smycken, som manschettknappar, armband och andra smycken, så väljer du istället den här klockförvaringen. Här ryms en klocka, 9 par manschettknappar och andra smycken som du vill vara extra rädd om. Den är tillverkad av snyggt läder och kan graveras för att göra den ännu mer personlig.Vill du istället visa upp klockorna även när du inte använder dem, väljer du en klocklåda eller en klockförvaring med lock av glas. Denna stilrena klocklåda från Stackers i glas och läderimitation rymmer 6 eller 15 klockor. Locket av glas kan också graveras med ditt namn eller något annat för att göra din klockförvaring unik. En snygg och stilren klockförvaring som kan göras ännu mer personlig med dina initialer ingraverade på locket.Se vårt fullständiga utbud här: klockförvaring