Varukorg
Meny

Sabrera champagne som ett proffs - 6 enkla knep för en lyckad sabrering

Det är faktiskt rätt enkelt att sabrera champagneflaskor. Liva upp festen med sabering, våra 6 enkla knep nedan gör dig omgående till ett proffs!

  1. 1. Champagneflaskan måste vara välkyld. Detta är viktigt då risken för en misslyckad sabrering är betydligt större med en ljummen flaska.

  2. 2. Ta bort folien från flaskhalsen. Lämna kvar grimman tills vidare.

  3. 3. Hitta flaskans söm. En vanlig champagneflaska har två sömmar går från botten till toppen. Slaget kommer att göras längs en av sömmarna.

  4. 4. Håll flaskan i en hand och sabeln i den andra. Flaskan ska hållas så att den pekar uppåt i ca 45 graders vinkel. Börja med att öva in slaget, dra sabelns blad försiktigt längs flaskans söm, nedifrån upp mot korken, för att få in rätt känsla. Det avgörande slaget görs i en liknande rörelse, bladet dras längs flaskhalsen och träffar korkens söm, men snabbare och mer bestämt.

  5. 5. Ta bort grimman och gör dig redo för att sabrera flaskan. Slå enligt instruktionerna i förra steget, bestämt men inte våldsamt eller för hårt. Slå ett rakt slag, eller "slå igenom slaget" som man skulle säga i golf. Beroende på flaska och tidigare erfarenhet så kan det ta några slag innan du lyckas med sabreringen. Efter ett misslyckat försök, slå likadant igen tills sabreringen lyckas.

  6. 6. Succe! Nu har flaskans kork/hals sabrerats, var redo med champagneglasen!

OBS 1: Sabreringssnittet på flaskan kommer vara mycket vasst, akta fingrar och händer och drick absolut inte direkt från flaskan.

OBS 2: Var uppmärksam på vart du riktar flaskan, den sabrerade glastoppen/korken kan flyga 5-10 meter. Om du sabrerar inomhus så rekommenderar vi att du knyter fast ett litet snöre mellan sabeln och flaskans kork så att väggar, dörrar, människor eller annat inte kommer till skada.


Vad för sabel ska man använda?


Vilken typ av sabel som ska användas är mest en smaksak då alla olika typer och storlekar av sablar fungerar lika bra för ändamålet, men du kan göra sabreringen extra rolig med en personligt graverad champagnesabel. Vi har högkvalitatitva champagnesablar i alla prisklasser, en perfekt present till alla festliga tillställningar.

Favoriter

Vilken modell av sabreringssabel föredrar du? Du kan se på alla våra modeller under kategorin champagnesabel. Gå sen in på en sabels produktsida för att se vilka gravyrmöjligheter som finns till just den sabeln. Vi har också många fina champagneglas med gravyr för serveringen. Vi graverar och levererar snabbt, enkelt och snyggt och har dessutom fri frakt!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord

10% RABATT PÅ DIN FÖRSTA ORDER

Prenumerera på vårt mailutskick och få en rabattkod på 10% till din e-post.