Varukorg
Meny

Tips på Morgongåva till bröllop

En morgongåva är en alldeles speciell gåva som nygifta makar ger till varandra första morgonen som nygifta. Morgongåva bröllop är en gåva och tradition som funnits under många år men från att ha varit pengar, husdjur, bostad eller liknande har den ändrat karaktär till att idag omfatta smycken och minnessaker.

Förr i tiden gavs morgongåvorna endast till den nyblivna hustrun men även detta har ändrats och idag är det vanligt att båda ger varandra en present första morgonen som gifta. Utbudet av morgongåvor är väldigt stort men för att gåvan ska kännas som ett minne är det vanligt att ge en bestående present som till exempel ett smycke, vackra glas, en klocka eller någonting annat.

En perfekt morgongåva till henne

Det är ingen hemlighet att kvinnor älskar smycken och det är inte heller en slump att det finns en engelsk låttext med strofen ”diamanter är en flickas bästa vän”. Ett vackert halsband bestående av diamanter på en kedja av guld ligger vackert i halsgropen och kan också matcha vigselringen. Du kan välja morgongåva ur samma eller en liknande kollektion som förlovnings– och vigselringen vilket är fantastiskt snyggt och stilrent. Det går även bra att välja något som inte alls är i samma stil som ringarna. Ett stelt armband i silver eller ett löst sittande armband i guld med diamantinfattning, örhängen av äkta sötvattenpärlor eller diamanter, en stilren klocka, vackra halsband i silver, guld eller vitguld är alla uppskattade morgongåvor och ett fantastiskt minne från en alldeles speciell dag.

Förgyll presenten med en vacker inpackning eller varför inte låta morgongåvan ligga i ett smyckeskrin? Det finns otaliga smyckeskrin att välja på som med sin design och sitt utförande passar utmärkt att stå framme på en byrå eller ett nattduksbord. Gör morgongåvan extra speciell och beställ en inskription i smycket eller på klockan. En inskription med bröllopsdatum, initialer eller väl valda kärleksord kommer att göra morgongåvan extra speciell och visar att den endast tillhör bäraren. En vacker alliansring är också en perfekt morgongåva och finns i en rad olika sorters utföranden vilket gör att den antingen kan matcha vigselringarna eller helt bryta av från dem med en annan design. Alliansringen bär kvinnan oftast på samma hand som förlovnings- och vigselringen och det går att välja på halvallians och hela alliansringar i olika utföranden av guld, silver, vitgult och val av stenar som oftast sitter i en tät rad. Låt morgongåvan för din fru bli ett alldeles speciellt minne som hon kan bära med sig varje dag.

En perfekt morgongåva till honom

Morgongåva till honom är ett relativt nytt fenomen och här finns det ett stort utbud av fina minnessaker att ge till sin nyblivne make. Manschettknappar är en klassisk morgongåva och en alldeles utmärkt morgongåva. Välj bland stilrena och klassiska utföranden i guld, silver och vitguld eller varför inte satsa på specialdesignade manschettknappar som sticker ut lite? Manschettknapparna kan bli ännu mer personliga om du väljer att göra en inskription med makens initialer eller bröllopsdatumet. Om maken inte använder sig av manschettknappar kan du istället välja snygga whiskyglas med matchande karaff, högfotade champagneglas med tillhörande champagnesabel, ett armband, en klackring eller en klocka med tillhörande klocklåda. Klockor är populära presenter för morgongåvor och om ni inte vill göra en hemlighet av morgongåvorna till varandra kan ni köpa likadana klockor som ytterligare ger er ett tecken på att ni är man och hustru.

Ett bestående minne för båda

Det finns många händelser i livet som ger oss bestående vackra minnen och bröllopsdagen är en av livets viktigaste händelser som verkligen förtjänar en vacker morgongåva som varje dag kan påminna båda makarna om deras speciella dag när de ingick äktenskap.

Se alla våra bästa tips på morgongåva här!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord