Varukorg
Meny
  1. Start
  2. Sabrering - sabrera som ett proffs

Sabrering - sabrera som ett proffs

Det är faktiskt rätt enkelt att sabrera champagneflaskor. Sabrering är festligt och våra champagnesablar är perfekta för uppgiften!

1. Champagneflaskan måste vara välkyld. Detta är viktigt då risken för en misslyckad sabrering är betydligt större med en ljummen flaska.

2. Ta bort folien från flaskhalsen. Lämna kvar grimman tills vidare.

3. Hitta flaskans söm. En vanlig champagneflaska har två sömmar går från botten till toppen. Slaget kommer att göras längs en av sömmarna.

4. Håll flaskan i en hand och sabeln i den andra. Flaskan ska hållas så att den pekar uppåt i ca 45 graders vinkel. Börja med att öva in slaget, dra sabelns blad försiktigt längs flaskans söm, nedifrån upp mot korken, för att få in rätt känsla. Det avgörande slaget görs i en liknande rörelse, bladet dras längs flaskhalsen och träffar korkens söm, men snabbare och mer bestämt.

5. Ta bort grimman och gör dig redo för att sabrera flaskan. Slå enligt instruktionerna i förra steget, bestämt men inte våldsamt eller för hårt. Slå ett rakt slag, eller "slå igenom slaget" som man skulle säga i golf. Beroende på flaska och tidigare erfarenhet så kan det ta några slag innan du lyckas med sabreringen. Efter ett misslyckat försök, slå likadant igenom tills sabreringen lyckas.

6. Succe! Nu har flaskans kork/hals sabrerats, var redo med champagneglasen!

OBS 1: Sabreringssnittet på flaskan kommer vara mycket vasst, akta fingrar och händer och drick absolut inte direkt från flaskan.

OBS 2: Var uppmärksam på vart du riktar flaskan, den sabrerade glastoppen/korken kan flyga 5-10 meter. Om du sabrerar inomhus så rekommenderar vi att du knyter fast ett litet snöre mellan sabeln och flaskans kork så att väggar, dörrar, människor eller annat kommer till skada.


Se alla våra champagnesablar här!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord