Storleksguide armband

OBS! LÄS HELA DENNA SIDA OCH GÅ IGENOM TABELLEN NEDAN INNAN DU BESTÄLLER ETT ARMBAND MED GRAVYR!

Innan du beställer ett armband med gravyr är det mycket viktigt att du kontrollerar att längden på armbandet passar för personen som ska bära armbandet. Notera att den vanliga 14-dagars ångerrätten inte gäller på specialtillverkade produkter, vilket är fallet när vi graverar ett armband enligt beställning.

OBS! Även om du ska ge bort armbandet så är det mycket viktigt att du beställer en längd som passar enligt vår storleksguide eftersom ett graverat armband som sagt inte kan ångras eller bytas. Du behöver dock inte nödvändigtvis avslöja för mottagaren att denne ska få ett armband, utan du kan t.ex. säga att du ska testa att sticka vantar till honom/henne, och därför behöver veta måttet runt handleden.

Nedan följer en guide på hur du mäter omkrets runt en handled, samt en tabell med information om vilka armband som passar för vilka omkretsar. Notera att vissa armband enkelt kan förkortas, se vilka i tabellen nedan, och det gör alltså inget om du beställer ett för långt armband av någon av dessa modeller. Se vår guide för förkortning av armband.

Om du beställer ett läderarmband bör du även gå igenom våra råd för användning av läderarmband.

Så här mäter du omkretsen runt en handled:

1. Ta ett måttband och lägg över din handled enligt bilden. Det är viktigt att omkretsen runt handleden mäts där pilen pekar. Notera att det är enklare att ta hjälp av någon för att mäta omkresten runt din handled än att göra det själv.2. Dra måttbandet runt handleden. Strama inte åt måttband för hårt, och låt det inte heller ligga för löst. Nu ser du din omkrets. Exemplet på bilden visar en omkrets på ca 15,4 - 15,5 cm. Gör gärna om mätningen några gånger för att se att du får samma mått. Självklart så mäts handleder på killar och tjejer enligt samma metod.


Storlekstabell för våra armband

Armband Passar till omkrets Kan förkortas i efterhand? Kan förlängas i efterhand?
Inori Erosion Black 15,5 - 18,5 cm Nej Nej
Inori Erosion Sunset Steel 15,5 - 18,5 cm Nej Nej
Inori Identity Steel 17,0 - 19,5 cm Ja Nej
Inori Identity Steel Black 17,0 - 19,5 cm Ja Nej
Inori Royalty Steel 15,0 - 18,0 cm Nej Nej
Inori Sparkly Heart Purple 15,0 - 17,0 cm Ja Nej
Inori Sunset Steel 15,5 - 18,5 cm Nej Nej
Jupiter Steel 15,0 - 18,5 cm Nej Nej
Lizzy Silver 21 cm 15,0 - 19,5 cm Ja - se vår guide Nej
Rearden Steel 18,5 cm 16,5 - 17,5 cm Nej Nej
Rearden Steel 21 cm 18,0 - 19,5 cm Nej Nej
Rearden Steel 23,5 cm 20,5 - 22,0 cm Nej Nej
Roark Silver 16,0 - 19,0 cm Ja - se vår guide Nej
Verona (Alla) (totalt för alla lägen) 17,0 - 19,5 cm Nej Nej


Om du finns i Stockholmsområdet så går det naturligtvis bra att komma in för att testa armband i någon av våra butiker innan du gör en beställning. Vi finns på Kungsholmen och i Täby.

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till oss på info@getpersonal.se eller 08-684 279 39 (telefontid mån - fre 10-17).